FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > FINALIST PROGRESIV AWARDS: Domestos susține igiena în școli - Unilever

FINALIST PROGRESIV AWARDS: Domestos susține igiena în școli - Unilever

În fiecare an, Domestos își propune să contribuie la îmbunătățirea condițiilor de igienă din școlile din România, dar și la creșterea nivelului de conștientizare a importanței igienei în rândul populației. O toaletă curată și sigură în școli trebuie să fie un drept, nu un privilegiu. Cu această viziune, Domestos, în colaborare cu Crucea Roșie Română și în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naționale, au lansat în 2019 cea de-a cincea ediție a campaniei „Domestos susține igiena în școli”. Domestos militează pentru Dreptul la toalete și face un pas înainte în a asigura condiții optime de igienă în școlile din România, coagulând o mișcare, implicând companii, autorități, dar și cetățenii, în efortul de a soluționa odată pentru totdeauna problema toaletelor în curte sau neigienizate în școli.

Campania actuală se desfășoară în perioada octombrie 2019 – septembrie 2021.

Aliniat pilonilor Unilever Sustenabile Living Programme și poziționat pentru a avea impact asupra sănătății și igienei, obiectivul pe termen lung al brandului Domestos este creșterea sustenabilă. Astfel, Domestos își propune să își crească cifra de afaceri la nivel mondial și în Romănia, dar în același timp să ajute și comunitățile în care este prezent să aibă acces la condiții de igienă mai bune.

În prezent, la fiecare două minute, un copil moare din cauza unei boli cauzate de apa murdară și lipsa de igienă corespunzătoare. O simplă toaletă poate schimba totul. Obiectivul pe termen mediu al brandului Domestos, la nivel mondial, este ca până în anul 2020 să ofere acces la toalete curate pentru 25 de milioane de oameni și, în acest fel, să ajute la salvarea vieții oamenilor oferind un trai, de zi cu zi, mai bun. În România, lupta impotriva condițiilor de viață insalubre îmbracă forma unui parteneriat cu Crucea Roșie, prin care „Domestos Susține Igiena în Școli” și CR militează pentru #dreptullatoalete, invitând companiile, autoritățile dar și persoanele fizice să contribuie la soluționarea problemei toaletelor insalubre în școli.

Dintre rezultatele raportate:

- 45.000 de elevi din 127 de școli au parte de condiții mai bune de igienă datorită programelor Domestos Susține Igiena de 10 și Domestos Susține Igiena în Școli desfășurate în 2015-2018

- 200 de școli înscrise pentru renovare/construcție 

- 18.000 EUR strânși din donații publice

- 15.000 de euro donație Domestos în 2019 pentru construcția grupurilor sanitare într-o școală

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content