Acasă > FINALIST PROGRESIV AWARDS: Implementarea soluției ECA Water în fabrica Coca-Cola din Ploiești

FINALIST PROGRESIV AWARDS: Implementarea soluției ECA Water în fabrica Coca-Cola din Ploiești

Proiectul Coca-Cola HBC constă în utilizarea soluției ECA Water (apă activată electrochimic) pentru igienizarea instalațiilor industriale. În mod tradițional, instalațiile de producție se igienizează cu produse chimice din categoria detergenților și dezinfectanților, care sunt achizitionate de la furnizori autorizați, și sunt preparate la concentrația și temperatura necesare.

Spre deosebire de produsele chimice clasice, soluția ECA Water se produce în locație (în fabrică) prin electroliza unei soluții saline. În acest fel este redus consumul de produse chimice, întrucât singurele materii prime utilizate sunt apa și sarea (clorura de sodiu), este redus riscul asociat stocării de produse chimice în fabrică și consumul energetic, întrucât soluția ECA se folosește la temperatură ambientală. Un beneficiu important este, de asemenea, reducerea consumului de apă prin scăderea cantității de apă necesară la clătirea instalației după folosirea substanțelor chimice.

Rezultate inregistrate
Reducerea:
- duratei de igienizare cu 20-30%
- consumului de abur cu 75%
- consumului de energie electrică cu 20%
- consumului de produse chimice de igienizare cu 75%
-consumului de apă cu 25%.

Prin această schimbare, compania gestionează mai eficient resursele (apă și energie), prin producerea locală a substanțelor de igienizare, în conformitate cu planul de producție.

Proiectul, cu o investiție de 915.000 de euro, a reprezentat o testare în premieră a acestei tehnologii într-o fabrică a grupului Coca-Cola HBC și acum poate fi replicat cu succes în toate fabricile din Grup, deoarece și-a demonstrat rapid eficiența.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content