Transavia, la un pas de pragul de 1 mld. lei după un plus de 25% în 2022
Transavia, liderul pieței locale de carne de pasăre, a raportat o cifră de afaceri de 991 de milioane de lei pentru anul 2022, în creștere cu 25% față de anul precedent, potrivit datelor raportate la Ministerul de Finanțe. La nivel de profit, compania a înregistrat un rezultat net de 205 milioane de lei, dublu față de anul precedent. Astfel, marja de profit a producătorului de carne de pui a fost de 20%.
Recent, compania a anunțat că vrea să-și consolideze poziția la nivel național și internațional prin investiții masive în extinderea și eficientizarea operațiunilor și prin achiziții de noi jucători din piață. Obiectivul Transavia este de a atinge un nivel record de producție în 3-4 ani, ținta fiind pragul de 200.000 de tone de carne de pui anual.
„Avem cei mai buni indicatori de profitabilitate din industrie, nu doar din România, ci și la nivel european. În plus, suntem probabil singura companie de profil care nu are datorii de niciun fel și nu are credite de rambursat. În acest mod suntem sustenabili și putem planifica viitorul, în timp ce contribuim la bunăstarea celor din jur, atât prin taxele plătite, cât și prin acțiunile noastre directe”, a declarat Ioan Popa, fondator Transavia.
Afacere de familie, cu capital 100% românesc, Transavia produce, crește și procesează toți puii în facilitățile proprii. Bazându-se pe cele mai bune practici și cele mai stricte protocoale în întreg lanțul de producție și distribuție, de la bob la furculiță, compania are în prezent o capacitate de abatorizare de 30.000 de capete / oră. Compania exportă aproximativ 30% din producție, în 27 de țări pe mai multe continente.
Transavia este cel mai important jucător din piața locală de carne de pui și unul dintre cei mai mari angajatori români. Compania are în prezent peste 2.300 de angajați, care activează preponderent în cele 30 ferme de creștere a păsărilor și în cele 4 ferme de producție vegetală, în fabrica de nutrețuri combinate, în cele 3 abatoare de ultimă generație și în fabrica de procesare a cărnii. În fermele Transavia, localizate în 8 județe din România, se produc anual peste 100.000 de tone de carne de pui.
Te-ar putea interesa și: Transavia lansează programul Autentic Românesc;