L’Oreal România ia în calcul extinderea în retailul propriu cu un nou brand
L’Oreal, al doilea jucător din industria locală a cosmeticelor, a ajuns, după doi ani și jumătate de la lansarea primului magazin propriu în România, la o rețea de șapte locații sub brandurile NYX și Kiehl’s și ,,analizează piața autohtonă pentru a vedea dacă se potrivește” pentru introducerea Urban Decay ca magazin monobrand, a declarat Gilles Antoine, executivul care conduce business-ul local al gigantului francez.
L’Oreal România a intrat pe piata magazinelor monobrand în mai 2015, prin deschiderea Kiehl’s în centrul comercial AFI Palace Cotroceni. Compania administrează în prezent șapte magazine (4 sub brandul Kiehl’s și 3 sub marca NYX), în București, Cluj-Napoca, Constanța și Iași.
,,Pentru acest an avem în plan 1-2 deschideri de magazine. Divizia noastră de magazine proprii este la început, însă există potențial de creștere și avem posibilitatea de a interacționa direct cu consumatorii noștri. Mizăm pe o conexiune personalizată cu cei care ne trec pragul. Deschidem treptat noi magazine, pentru noi este o zonă în care testăm și învățăm. Am ales să deschidem magazine atunci când avem locația potrivită, centrul comercial potrivit”, a explicat Gilles Antoine, cel care conduce afacerile L’Oreal România de peste cinci ani.
Acesta a mai spus că un alt brand din portofoliul L’Oreal care este prezent cu o rețea proprie de magazine este Urban Decay, marcă achiziționată de compania franceză în 2013.
,,În acest moment analizăm dacă piața din România se potrivește pentru lansarea în retail cu un magazin monobrand. În prezent, produsele Urban Decay sunt prezente în rețeaua Sephora”, a punctat Antoine.
L’Oreal este prezentă pe piața locală de 20 de ani, în 2016 afacerile companiei ridicându-se la 60 de milioane de euro. Producătorul de cosmetice este prezent cu 19 branduri, 4 divizii de business și are 240 de angajați.
,,Creșterea business-ului va continua și în acest an, cu un ritm similar de două cifre. Toate diviziile noastre sunt în creștere, digitalul se remarcă printr-o viteză mai mare de creștere. Există un potențial ridicat pe zona brandurilor premium, unde consumatorii sunt dispuși să aloce sume importante pentru achiziția de produse cosmetice de lux”, a afirmat Gilles Antoine.
În ceea ce privește lansarea unor magazine online proprii, executivul a precizat că există planuri în această direcție, însă pentru moment compania se va concentra pe parteneriatele pe care le are deja cu retaileri precum eMag sau Sephora.
,,Aceste parteneriate funcționează bine. Avem în proiect lansarea de magazine proprii pentru anumite branduri din portofoliu pentru a avea o penetrare mai mare. Un exemplu bun de astfel de brand este și NYX, un brand care se adresează unei generații foarte digitalizate”, a punctat Antoine.
În prezent, potrivit datelor furnizate de companie, produsele L’Oreal se adresează unei baze de 2,9 milioane de consumatori români. Pe termen lung (,,5-10 ani”), compania are în vedere dublarea acestui număr.
Industria locală a cosmeticelor era estimată la nivelul anului trecut la valoarea de 800 milioane de euro, printre cei mai importanți jucători numărându-se companii străine precum Avon sau Beiersdorf, dar și producători locali precum Farmec Cluj-Napoca.
Sursa foto: L'Oreal Canada



