Cât alocă românii pentru alimentele cu care își trimit copiii la școală

Românii alocă un buget lunar destul de mic atunci când vine vorba de pachetul de la prânz cu care își trimit copiii la școală/grădiniță, arată estimările Unicorn Naturals, unul dintre principalii importatori de produse de nutriție 100% naturale de pe piața locală. Cât alocă românii pentru alimentele cu care își trimit copiii la școală

Astfel, familiile din România cheltuiesc lunar aproximativ 150 de lei pentru pachetul celor mici, în timp ce în alte țări europene investițiile lunare de pe acest segment sunt cu până la 5-6 ori mai mari, potrivit lui Dragoș Erceanu, reprezentant Unicorn Naturals.

„Din păcate, piața din România nu este încă foarte educată în ceea ce privește produsele sănătoase pentru copii, existând încă o diferență foarte mare față de vestul Europei sau Marea Britanie, de exemplu, unde piața de snackuri naturale pentru copii a depășit pragul de 81 de miliarde de lire sterline. De asemenea, o altă problemă este că piața de produse naturale pentru copii din România este concentrată pe segmentul de vârstă de 1-2 ani și este foarte sărăcăcioasă în ceea ce privește opțiunile de snack-uri sănătoase potrivite pentru școală”, a declarat reprezentantul Unicorn Naturals.

În plus, în general, părinții români tind să acorde o atenție mai deosebită alimentației copiilor de până în 10 ani, însă aceștia au nevoie de o alimentație sănătoasă și supervizată îndeaproape în toate etapele lor de dezvoltare.

Cu toate că nu există încă cifre exacte, piața fiind încă foarte stratificată și la început de drum, atât retailerii, cât și importatorii resimt o ușoară creștere a cererii din piață pe categoria produselor de nutriție naturală pentru copii.

„Vorbim de o piață în plină dezvoltare, cu creșteri mari de la un an la altul, dar pe care există totuși încă suficient spațiu de exploatare. Cu toate că, de cele mai multe ori, intrarea pe acest segment presupune investiții masive în campanii de promovare și educare, noi suntem optimiști și mulțumiți de ritmul de creștere a pieței din ultimii doi ani”, a mai adăugat Dragoș Erceanu.

Conform acestuia, vânzările de produse naturale pentru copii înregistrează o ușoară creștere, de până la 20%, în lunile septembrie-octombrie, odată cu începerea școlii, cererea se menține constantă până în luna aprilie, iar ulterior, pe perioada verii, volumul vânzărilor de pe acest segment este mai mic.

În ceea ce privește costurile pe care părinții ar trebui să le investească lunar pentru un pachet gustos, sănătos și atractiv pentru cei mici, potrivit Unicorn Naturals, acestea se ridică la aproximativ 200-250 de lei/ lună, cu o medie de 10-12 lei/zi. Așadar, diferența de preț nu este foarte mare, însă calitatea produselor oferite celor mici poate fi cu totul alta.

Unicorn Naturals este unul dintre principalii importatori de pe piața locală, specializat în vânzarea și distribuția de produse de nutriție 100% naturale, destinate atât segmentului de copii (1+ ani), cât și a celui pentru adulți. Lansat în 2013, Unicorn Naturals are în portofoliu mărci precum Bear Nibbles, biscuiții și fursecurile organice Buiteman, apa, laptele și uleiul de cocos Chi, ciocolata organică Green & Black, ciocolata caldă Hans Sloane, granola Lizi’s, pâinea scoțienilor Nairn’s, batoanele raw vegane Nakd, gama pentru mic dejun Rude Health, băuturile vegetale Terra E Pane, fructele deshidratate Urban Fruit sau batoanele proteice Trek. Produsele sunt listate în rețelele Carrefour, Mega Image, Selgros, Bebe Tei, Cărturești și Naturalia.

Snackurile sărate, o categorie în care pofta învinge creșterea prețurilor
Snackurile sărate, o categorie în care pofta învinge creșterea prețurilor
Cu o creștere susținută în valoare, dar și cu un avans moderat în volum, categoria snackurilor sărate a demonstrat reziliență în fața...
Laptele vegetal, o categorie în care beneficiile pentru sănătate au detronat presiunea inflației
Laptele vegetal, o categorie în care beneficiile pentru sănătate au detronat presiunea inflației
O categorie la început de drum în România, aleasă în special datorită beneficiilor pentru sănătate, alternativele la lapte, pe bază de...
iSense Solutions: Părinții alocă săptămânal aproximativ 95 de lei pentru pachetul cu mâncare al elevilor
iSense Solutions: Părinții alocă săptămânal aproximativ 95 de lei pentru pachetul cu mâncare al elevilor
Părinții doresc să le asigure copiilor un stil de viată sănătos și o alimentație echilibrată, iar una dintre provocări o reprezintă și...
Cerealele, categoria care se dezvoltă pe două momente de consum
Cerealele, categoria care se dezvoltă pe două momente de consum
Estimată la 89 de milioane de euro, piața de cereale și batoane de cereale are încă spațiu de dezvoltare din moment ce consumul local este sub...