Carmistin extinde capacitatea de producție în urma unei investiții de 10 milioane euro

Carmistin a inaugurat la Scornicești, județul Olt, una dintre cele mai mari și moderne ferme de pui deținute de grup, în urma unei investiții care se ridică la 10 milioane euro. Noua fermă este parte din planul de extindere a capacităților de producție, într-un an în care grupul derulează simultan numeroase proiecte complexe de dezvoltare, de la ferme de pui și porc, la fabrici de nutrețuri și facilități de producție hrană. carmistin investitie in fabrica noua la scornicesti olt

Prin ferma de la Scornicești, care are o suprafață totală de aproximativ 178.000 metri pătrați, Carmistin continuă procesul de implementare a unor tehnologii de ultimă generație în ceea ce privește consumul de energie termică și electrică, odată cu revalorificarea resurselor și deșeurilor rezultate din activitățile agricole desfășurate de companiile din grup. Fermă a fost dotată, de asemenea, cu panouri fotovoltaice pentru autoconsum, ca răspuns la preocuparea companiei pentru procese de producție cât mai curate și durabile pe tot lanțul de producție hrană.

Pentru ferma de la Scornicești, Carmistin a creat, într-o primă etapă, circa 70 noi locuri de muncă, recrutarea de personal făcându-se cu precădere din mediul rural.

„Acest nou proiect este parte din planul nostru de dezvoltare pentru următorii ani, în care Grupul Carmistin urmează să investească peste 350 milioane euro în extinderea și diversificarea portofoliului de produse La Provincia, cu scopul atingerii unui nou obiectiv strategic: acela de a consolida Carmistin, The Food Company. O expansiune care va întări poziția Grupului pe piața internă și externă și care reflectă, în același timp, angajamentul nostru față de principiile dezvoltării durabile, cu grijă față de resurse, oameni și mediu”, a explicat Andrei Brumaru, CEO Carmistin.

Carmistin este clasat între primii producători de alimente din România și pe prima poziție în ierarhia producătorilor de carne la nivel național. Grupul cuprinde peste 40 companii active în producţia de carne de pasăre și ouă, creșterea porcilor, creșterea bovinelor dar și în producţia de cereale.

Goran Panici, Director General Smithfield România
Smithfield România: Cerere în creștere pentru carnea de porc românească de calitate superioară
Consumul pentru carnea de porc se menține constant în țara noastră, fiind unul dintre alimentele de bază. Totuși, în ultimii ani, tot mai...
Grupul Safir investește în tehnologii verzi și achiziția de noi ferme
Grupul Safir investește în tehnologii verzi și achiziția de noi ferme
Grupul de firme Safir a anunțat o cifră de afaceri de 80 de milioane de euro pentru anul financiar 2023, în creștere cu aproape 18% față de...
Transavia: Estimăm dublarea cifrei de afaceri și a profitului până în 2026
Transavia: Estimăm dublarea cifrei de afaceri și a profitului până în 2026
După cel mai bun an din istoria companiei de aproape 33 de ani, cu venituri de peste 1 miliard de lei și un profit record pentru sector, și cu o...
Carmistin se extinde pe piața ouălor cu un sortiment bio, sub brandul La Provincia
Carmistin se extinde pe piața ouălor cu un sortiment bio, sub brandul La Provincia
După ce în luna februarie a lansat ouăle de la găini vegetariene, La Provincia, brand al grupului Cramistin, extinde portofoliul cu un sortiment...
Transavia vrea să-și consolideze poziția în regiune prin investiții record și achiziții
Transavia vrea să-și consolideze poziția în regiune prin investiții record și achiziții
Transavia, cel mai mare producător de carne de pui din România, vrea să-și consolideze poziția la nivel național și internațional prin...
Ligia Smadu, promovată ca Marketing Manager în cadrul producătorului de carne Carmistin
Ligia Smadu, promovată ca Marketing Manager în cadrul producătorului de carne Carmistin
Grupul Carmistin, unul dintre cei mai mari jucători care activează pe piaţa de carne, a promovat-o pe Ligia Smadu în funcţia de Marketing...