Afacerile grupului Agricola, creștere de 8% în primele 9 luni

În primele nouă luni ale anului 2019 grupul de firme Agricola menține dimanica anului trecut, înregistrând o creștere a cifrei de afaceri de 8% față de perioada similară a anului 2018, ajungând la 575,600 milioane lei. Afacerile grupului Agricola, creștere de 8% în primele 9 luni

“Agricola continuă în 2019 strategia de consolidare a afacerilor care reprezintă core-business-ul companiilor grupului și chiar dacă a făcut exit din două afaceri – servicii pentru agricultură și retail de proximitate – realizează creșteri importante pe categoriile de bază, astfel încât după primele 9 luni ale acestui an raportăm o creștere de 8% a afacerilor grupului nostru, în linia evoluției ultimilor ani”, declară Grigore Horoi, președintele Agricola Bacău.

În ceea ce privește performanța pe divizii, Agricola Internaţional SA, cea mai importantă companie a grupului, în care sunt integrate lanțul de producție al cărnii de pasăre şi operatorul logistic, a înregistrat în primele nouă luni o cifră de afaceri de 378,371 mil. lei, în condițiile în care a vândut cu aproape 9% mai multă carne de pasăre, creșterea valorică fiind de aproape 11% comparativ cu anul trecut.

“Cifra de afaceri obținută se datorează în special creșterii cantitative a vânzărilor Agricola de produse diferențiatoare, cu valoare adaugată mare, și mă refer aici la Puiul Fericit, Puiul Fermierului și a produsului nostru cel mai «tânăr», lansat cu succes la sfârșitul anului 2018, Cocoșel de Pădure – primul pui coquelet proaspăt românesc. Strategia noastră vizează în continuare vânzările de pui cu creștere lentă, unde Agricola deține 80% din piața internă” a precizat președintele Agricola.

Și cifra de afaceri a companiei Salbac a crescut în primele nouă luni cu 7,2%, ajungând la 105,146 mil. de lei, în condițiile în care vânzările la categoria salamuri crud-uscate au înregistrat o creștere de 8,2% în valoare, iar mezelurile fiert-afumate o creștere valorică de 6%.
Cât despre categoria de semipreparate şi produse de tip ready-meal, obţinute la fabrica Europrod, vorbim despre o creştere a cifrei de afaceri de 6,78% (42,863 mil. de lei), în contextul în care exporturile companiei în țările europene ating cota de 25% din producție. La Europrod s-a finalizat la începutul acestui an o investiție de peste 5,5 milioane euro, dublând capacitatea sa de producție.

Pentru categoria de ouă, Avicola Lumina a înregistrat în primele 9 luni ale anului o menținere a cifrei de afaceri de 38,752 mil. de lei, în condițiile în care se menține și numărul ouălor vândute (59,348 mil. buc) față de perioada similară a anului 2018.

„Continuăm la nivel de grup strategia de creștere și diferențiere și suntem motivați să facem acest lucru atât de așteptările consumatorilor privind produsele de înaltă calitate, cât și de distincțiile pe care produsele noastre de top le primesc în concursuri internaționale de calitate și gust. La abatorul de păsări am demarat în acest an o investiție cu un total de 16 milioane de euro, care va asigura o creștere a capacității de producție cu 70%”, afirmă Grigore Horoi.

Agricola este unul dintre cei mai mari producători de carne de pui din România şi principalul exportator din această categorie. Agricola deţine 18% din piaţa cărnii de pui, este lider cu 19% din piaţa de semipreparate şi produse de tip ready-meal, iar Salamul de Sibiu Agricola este lider în total segment Salam de Sibiu comercializat în România cu 50% cotă de piaţă, medie, în valoare (Nielsen).
 

Grigore Horoi, Agricola: În perioade de criză este foarte dificil să menții parcursul normal al navei pe care o conduci
Grigore Horoi, Agricola: În perioade de criză este foarte dificil să menții parcursul normal al navei pe care o conduci
Sunt doi ani deja de când businessul Agricola navighează prin ape tulburi, situație generată pe de o parte de criza sanitară, iar pe de altă...
Creștere de 8% anul trecut pentru afacerile Agricola
Creștere de 8% anul trecut pentru afacerile Agricola
Grupul de firme Agricola a înregistrat în 2019 o cifră totală de afaceri de aproape 769 de milioane de lei, cu 8% mai mult față de 2018. Toate...
Afacerile grupului Agricola, creștere de 8% în primele 9 luni
Afacerile grupului Agricola, creștere de 8% în primele 9 luni
În primele nouă luni ale anului 2019 grupul de firme Agricola menține dimanica anului trecut, înregistrând o creștere a cifrei de afaceri de...
Afacerile Agricola au avansat cu 7% la semestru
Afacerile Agricola au avansat cu 7% la semestru
Grupul de firme Agricola a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri de aproape 7%, ajungând la 364,7 milioane de lei în primele 6 luni ale...