Proprietarii Carne și Sare vor să revoluționeze conceptul de ”măcelărie” cu o locație nouă în 2025
Lansat în 2022, businessul Carne și Sare numără în prezent trei locații și își propune să revoluționeze în 2025 conceptul de ”măcelărie” intrând cu primul magazin în București, a spus pentru Progresiv Viorel Chiriță, co-fondator al afacerii.
”Dorim ca în 2025 să intrăm în București cu cel puțin o locație cu care vom revoluționa tot conceptul de măcelărie. Decizia a fost luată în urma cererilor constante a clienților, să venim mai aproape de ei. Cel mai probabil, în prima jumătate a anului, vom inaugura o nouă locație Carne și Sare în interiorul Bucureștiului, o locație care v-a „profita” de tot ce am învățat până acum”, a explicat Viorel Chiriță.
Măcelăria Carne și Sare își deschidea ușile în luna iulie a anului 2022, în urma unei investiții de 200.000 de euro și a unei nevoi resimțite de fondatorii businessului, Viorel Chiriță și Dragoș Safta. Cele trei locații deschise sub umbrela Carne și Sare – Chiajna, Otopeni și Domnești – vor genera o cifră de afaceri cumulată de peste 2,1 milioane de euro, estimează Viorel Chiriță.
”Suntem foarte mulțumiți de toate cele trei locații pe care le deținem. Chiajna are o creștere constantă, Otopeni oferă o altă perspectivă a businessului datorită grill-ului din locație, iar Domnești ne surprinde cu creșterea mai accelerată față de celelalte două în perioada lor de început. În 2025 vom extinde serviciul de grill și în locațiile din Chiajna și Domnești”, a mai spus co-fondatorul Carne și Sare.
Investițiile din acest an au fost direcționate spre rescalarea producției și utilaje noi pentru extinderea portofoliului de produse, valoarea acestora ridicându-se la 200.000 euro.
”Au fost multe „hopuri” de care ne-am lovit ca toată lumea, a trebuit să ne îndeletnicim constant în arta adaptării și am luptat cu crize sporadice de personal, dar cea mai mare provocare a fost pierderea unei părți din scutirile de taxe pentru industria agro-alimentară. Aceasta ne-a pus în spinare, peste noapte, un cost suplimentar de aproximativ 10.000 euro. Am reușit să trecem peste moment și să continuăm. Nu au fost toate „roz”, dar dacă le pui într-un pahar, rămâne mai mult plin decât gol”, a explicat Viorel Chiriță.