Smithfield vrea sa exporte peste 10% din productia de carne de porc din 2012 | Progresiv

Smithfield Romania, cel mai mare producator local de carne de porc, va livra la export peste 10% din productia realizata in acest an, a declarat Bogdan Mihail, presedintele grupului. Smithfield vrea sa exporte peste 10% din productia de carne de porc din 2012

Subsidiara locala a grupului american, impreuna cu cateva ferme partenere, a obtinut la inceputul acestui an autorizatia de a face comert international cu carne de porc dupa mai multi ani in care producatorii romani nu au putut sa livreze carne de porc decat pe piata interna, din cauza focarelor de pesta porcina existente in tara.

Pe viitor, Smithfield ia in calcul exportul si pe alte piete din afara Uniunii Europene, insa acest lucru nu este inca permis de autoritatile europene. “Se incearca totusi la nivelul Ministerului Agriculturii, Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si a Sigurantei Alimentare si al Asociatiei Romane a Carnii obtinerea autorizatiilor necesare de comert cu carne de porc in China, Coreea de Sud, Rusia, Kazakhstan, unde exista o cerere foarte mare de carne de porc – in special de subproduse”, a mai declarat Bogdan Mihail.

Cele 46 de ferme Smithfield din Romania, impreuna cu unitatile fermierilor parteneri, produc un efectiv anual de circa 850.000 de porci comercial, care sunt procesati in propriul abator, Smithfield Prod. Conform datelor comisiei de clasificare a carcaselor aceasta reprezinta aproximativ un procent de aproximativ 30% din productia de carne de porc in sistem industrial.

De la intrarea pe piata romaneasca, grupul american Smithfield a investit peste 600 de milioane de dolari pe plan local.

Partener, coordonator al practicii de Impozite indirecte și liderul sectorului de Retail şi Produse de Consum, EY România
Cinci din zece români, îngrijorați de scumpirea alimentelor
Peste jumătate dintre respondenți (56%) sunt preocupați de creșterea costurilor pentru energie electrică, gaz și apă. Accesul la asistență...
Paco Supermarkets, inaugurare magazin Tulnici, judetul Vrancea
Paco Supermarkets, investiție de 700.000 euro în cel de-al 19-lea magazin
Paco Supermarkets continuă investițiile în dezvoltarea rețelei de magazine și bifează o nouă deschidere în județul Vrancea. Noul supermarket...
Freshful by eMAG a depășit pragul de 100.000 de clienți. Care este bugetul lunar pentru alimente
Freshful by eMAG: românii alocă 1.000 de lei pentru coșul de cumpărături de Crăciun
Românii au început să se pregătească serios pentru Crăciun cu o săptămână înainte, reiese din numărul comenzilor care s-au dublat în...
Proprietarii Carne și Sare vor să revoluționeze conceptul de ”măcelărie” cu o locație nouă în 2025. Vezi mai multe pe revistaprogresiv.ro
Proprietarii Carne și Sare vor să intre în București cu un nou concept de măcelărie
Lansat în 2022, businessul Carne și Sare numără în prezent trei locații și își propune să revoluționeze în 2025 conceptul de...
Monica Arapalea Bringo cumparaturi Craciun cumparaturi online sezonul festiv. vezi mai multe pe revistaprogresiv.ro.
Ce comandă românii prin Bringo în sezonul festiv
Bringo, primul serviciu de livrare rapidă a cumpărăturilor online prin personal shopper din România, a înregistrat o creștere semnificativă a...
Tazz cumparaturi supermarketuri produse online vanzari fmcg tazz by emag. curier livrare rapida cumparaturi. vezi mai multe pe revistaprogresiv.ro
Supermarketurile din Tazz, creștere de 180% a vânzărilor față de 2023
Tazz, una dintre cele mai importante platforme de livrare rapidă din România, anunță clasamentul celor mai vândute produse din categoriile...