Mai mult de jumătate din români își doresc un prânz mai sănătos

Doi din trei români îşi doresc o alimentație sănătoasă şi variată în timpul mesei de prânz. Cu toate acestea, în topul preferinţelor culinare ale românilor se află, pe lângă clasicul grătar de pui cu legume (34%), feluri de mâncare precum şniţel cu cartofi copţi (27%), pizza (26%) sau pulpe de pui la cuptor cu cartofi prăjiţi (17%), potrivit unui studiu iVox.ro din 2014 comandat de Bunge, producătorul uleiului vegetal  Floriol, la care au participat 4.105 de respondenţi. Mai mult de jumătate din români își doresc un prânz mai sănătos

Întrebaţi despre piedicile care stau în calea unui prânz sănătos și variat, marea majoritate a românilor nominalizează lipsa timpului (51%) precum şi absenţa ideilor pentru pregătirea unui meniu variat (13%) drept principalele motive.

Pentru a schimba acest aspect, 2 din 10 români ar urma sfaturile unui specialist în nutriţie (21,9%), în timp ce alţi 2 din 10 respondenţi preferă idei sănătoase şi variate, se arată în același studiu comandat de Floriol.

De asemenea, cei mai mulţi dintre românii cu loc de muncă (64%) preferă mâncarea gătită acasă, iar aproape o treime (27.6%) apelează la un serviciu de catering la birou sau iau masa în oraş.

“Floriol susține un stil de viață echilibrat, care merge  dincolo de alimentație, către un mod de viață cu un corp și o minte. Echilibrul vine nu doar din moderație, ci și din modul în care combinăm alimentele, iar organismul nostru are nevoie de o varietate de nutrienți, inclusiv diferiți acizi grași”, a adăugat Irina Oprea, Senior Brand Manager Bunge Prio România și Bulgaria.

Brandul Floriol are un portofoliu cu patru tipuri de ulei vegetal:  Floriol ulei de floarea-soarelui; Floriol Mediteran, un amestec de ulei de floarea-soarelui și ulei de măsline; Floriol Savor, ulei din germeni de porumb; Floriol Vitality un amestec echilibrat de uleiuri de rapiţă, germeni de porumb şi floarea soarelui.

Bunge Prio este un joint-venture creat în 2012 între Bunge și Nutre Group, care integrează capacitățile de colectare și procesare a semințelor oleaginoase deținute de cele două companii în România si Bulgaria. Grupul este unul dintre cei mai importanți traderi de pe piața locală și lider în piața de ulei îmbuteliat și în producția de bio-diesel. Prin facilitățile sale integrate de producție din Buzău și Lehliu, Bunge Prio are o capacitate de prelucrare seminte oleaginoase de peste un milion de tone în România.

Sursa foto: askdoctork.com

Producători de ulei de floarea soarelui, unt și zahăr, sub lupa Concurenței
Producători de ulei de floarea soarelui, unt și zahăr, sub lupa Concurenței
Consiliul Concurenței a declanșat trei investigații privind posibile înțelegeri de stabilire a prețurilor pe piețele producției de ulei de...
Uleiul, o categorie ultra sensibilă la factorii externi
Uleiul, o categorie ultra sensibilă la factorii externi
Scumpirea accentuată a uleiului alimentar a făcut ca, din vara anului 2020 până acum, raportul dintre branduri și mărci private să fie...
Alimentația sănătoasă pentru români, de la aspirațional la esențial
Alimentația sănătoasă pentru români, de la aspirațional la esențial
Alimentația sănătoasă nu este o modă trecătoare, ci este considerată o componentă esențială a unui stil de viață sănătos, care e...
Strategiile producătorilor de ulei pentru a scoate categoria de sub imperiul comoditizării
Strategiile producătorilor de ulei pentru a scoate categoria de sub imperiul comoditizării
Consumatori recunoscuți ai uleiului de floarea-soarelui, românii fac în continuare alegeri în funcție de preț și mai puțin de calitate....