FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Verdino atrage un nou investitor și vizează extinderea la nivel global

Verdino atrage un nou investitor și vizează extinderea la nivel global

Verdino Green Foods, unul dintre jucătorii importanți din Europa Centrală și de Est în industria alternativelor la proteina animală, își mărește capitalul cu ajutorul BlackPeak Capital, prin BlackPeak Southeast Europe Growth Equity Fund, și vizează o creștere a vânzărilor de 100 de milioane de euro în următorii cinci ani.

Infuzia de capital va permite Verdino să accelereze expansiunea la nivel internațional și, ca urmare a acestei tranzacții, BlackPeak Capital intră în acționariatul Verdino cu un pachet minoritar.

„Suntem încrezători că unindu-ne forțele putem duce Verdino la următorul nivel, și anume, prezența globală", declară Raul Ciurtin, cofondator Verdino.

„Acest parteneriat reprezintă recunoașterea tuturor realizărilor Verdino de până acum și, mai important, un catalizator pentru dezvoltarea brandului Verdino, atât în CEE, cât și la nivel global", adaugă Eberhart Răducanu, cofondator și CEO Verdino.

La doi ani de la demararea producției, brandul Verdino a atins deja vânzări de peste 2,2 milioane de euro, iar pentru anul acesta ținta este triplarea businessului, atuul acestei evoluții fiind exporturile. De la momentul lansării, Verdino a dezvoltat peste 60 de produse pe bază de proteină de mazăre pe care le-a listat în peste 2.000 de magazine din România, Elveția, Olanda, Spania, Macedonia de Nord, Serbia și Marea Britanie. Totodată, compania și-a deschis reprezentanțe în cele mai mari două piețe europene - Germania și Marea Britanie - și a semnat acorduri de distribuție pentru alte 12 țări.


Citește și

Verdino Foods, un business gândit pentru „export”

Raul Ciurtin și Eberhart Răducanu investesc 3 milioane de euro în brandul Verdino


„Prin inovație și prin calitatea produselor pe care le creează, Verdino își propune să devină cea mai accesibilă, dar în același timp superioară calitativ marcă de produse plant-based din Europa”, declară reprezentanții producătorului.

„Suntem impresionați de gama extinsă de produse Verdino, ale căror gust excepțional a fost confirmat deopotrivă și de premiile internaționale World Plant-Based Taste Awards 2021, și, mai ales, de dedicarea managementului în a implementa strategia ambițioasă de creștere a companiei. Alături de misiunea sa de a oferi consumatorilor alternative vegetale la produsele din carne, Verdino are un impact pozitiv asupra mediului prin contribuția sa majoră la reducerea amprentei de carbon, bunăstarea animalelor și sustenabilitatea industriei alimentare", susține Dorian Macovei, Managing Director BlackPeak Capital.

„Deși considerate o nișă, produsele plant-based au avut o dezvoltare extraordinară în ultimii ani și devin o categorie din ce în ce mai importantă în industria alimentară. Credem cu tărie în creșterea continuă a acestui segment, Verdino având potențialul de a deveni lider de piață în Europa", spune Niklas Pichler, Managing Partner BlackPeak.

Verdino este în prezent lider regional ce oferă alternative sustenabile la produsele din carne, pe bază de proteine de mazăre. Compania a fost înființată în 2019 de către Raul Ciurtin și Eberhart Răducanu, iar investiția inițială în brandul Verdino s-a ridicat la trei milioane de euro.

BlackPeak Capital, companie înființată în 2014, vizează investiții de capital de creștere de 5-10 milioane de euro în IMM-urile cu cea mai rapidă creștere din România, Bulgaria, Slovenia, Croația și Serbia. Al doilea fond al BlackPeak Capital, BlackPeak Southeast Europe Growth Equity Fund, se concentrează pe parteneriatul cu antreprenorii remarcabili din regiune care au ambiția de a construi companii de clasă mondială pe baza inovației continue, creșterii organice și achizițiilor suplimentare.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content