FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Un român, promovat la conducerea Lagardère Travel Retail

Un român, promovat la conducerea Lagardère Travel Retail

Marius Văcălău, managerul care a ocupat în ultimii opt ani funcția de COO în cadrul Lagardère Travel Retail România, a fost promovat la conducerea companiei, după plecarea francezului Stefan Picard la sediul central al grupului din Paris.

Noul executiv are o experiență de 12 ani în companie. Între 2007-2011 el a ocupat funcția de Director Comercial & Marketing la rețeaua Inmedio, unde a intrat după doi ani petrecuți la producătorul de țigarete British American Tobacco. Anterior, el a lucrat timp de cinci ani la Metro Cash&Carry România.

Lagardère Travel Retail este o companie franceză activă de peste 20 de ani pe piața românească, al cărei nume se leagă mai ales de brandul fanion din comerțul local de proximitate, Inmedio. În 2011, grupul a lansat în România rețeaua 1 Minute, un concept de convenience retail care se axează pe produsele alimentare ambalate și pe cele de tip food-to-go. În ultimii ani, aceasta s-a extins rapid în principal în clădirile de birouri din București, ajungând la câteva zeci de unități. În plus, compania a lansat și brandul de retail HUB Convenience, sub care au fost deschise magazine mici în stațiile de metrou.

În prezent, retailerul operează la nivel local peste 250 de magazine sub brandurile Inmedio, 1 Minute și HUB Convenience, cât și cafenelele So! Coffee.

Compania Lagardère Travel Retail România a raportat pe 2018 o cifră de afaceri de 652,5 mil. lei (140 mil. euro) și un profit net de aproape 32 mil. lei (6,9 mil. euro), potrivit datelor de la Ministerul de Finanțe.
 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content