FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Mixit, producător ceh de musli, intră pe piața locală

Mixit, producător ceh de musli, intră pe piața locală

Mixit, companie cehă ce produce amestecuri personalizate de musli și fructe, s-a extins în România, extindere ce va ajuta compania să atingă o creștere totală de 30% în 2021.

După Republica Cehă (2010), Slovacia (2013), Polonia (2014) și Ungaria (2019), Mixit a intrat pe piața românească la finalul lui 2020.

În România, Mixit.ro va oferi o gamă similară cu cea din alte țări. Oferta distinctivă a companiei este posibilitatea de a amesteca musli, terci, fructe și nuci pentru a crea propriul mix individualizat. În plus, clienții pot alege dintr-o gamă de produse bestseller gata pregătite. Treptat, oferta pentru piața românească va fi extinsă pentru a include și drajeuri de ciocolată, băuturi proteice sau creme de ciocolată.

Expansiunea externă este un motor puternic de creștere pentru Mixit. Pe piața cehească, unde compania este deja cunoscută și crește cel mai mult în cifre absolute, (în 2020, a generat 78% din venituri dintr-o cifră totală de afaceri de 14,5 milioane de euro), reușește în continuare să ajungă la noi grupuri țintă. Creșterea din 2020 s-a datorat mai multor factori cumulați: adăugarea constantă de noi produse și eficientizarea livrărilor.

Inițial, în această primăvară, pandemia de coronavirus a afectat afacerea Mixit. Comerțul en gros cu magazinele de produse naturiste și magazinele mici a fost încetinit. Dar clienții direcți au menținut creșterea companiei: au cumpărat și mai mult din magazinul online al mărcii, Mixit înregistrând astfel vânzări peste medie.

Pe piețele externe însă, potențialul este și mai mare, iar rata de creștere se multiplică. ‘’Previzionăm că România va reprezenta 5-10% din vânzări până la sfârșitul lui 2021. Nu există încă pe piața locală un alt proiect similar care să propună rețete de musli personalizat, considerăm că putem ajunge la cifre interesante rapid, și datorită faptului că avem o echipă româno-cehă ce cunoaște piața și specificul local”, a mai adaugat Martin Wallner, cofondator Mixit.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content