FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Lidl România dă start înscrierilor la programul de învățământ dedicat celor care doresc să lucreze în retail

Lidl România dă start înscrierilor la programul de învățământ dedicat celor care doresc să lucreze în retail

Pentru al cincilea an consecutiv, Lidl România continuă să investească în formarea viitorilor profesioniști din domeniul retailului, prin susținerea programului de învățământ dual Școala de Carte și Meserii.

Anul acesta, proiectul se va desfășura în cinci licee din țară, iar înscrierile vor avea loc în perioadele 05 – 14 iulie și 30 iulie – 03 august 2021. După fiecare etapă de înscriere, în perioada 21 - 22 iulie, respectiv 06 – 09 august 2021, elevii au posibilitatea de a se întâlni cu reprezentanții companiilor, pentru ca Lidl, alături de parteneri, să formeze câte o clasă de comerciant-vânzător, pe care o vor susține prin sesiuni practice de formare în magazinele din țară.

Elevii pot depune candidatura la cele 5 licee partenere, respectiv: Colegiul Economic „Iulian Pop” din Cluj-Napoca, Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu” din Timișoara, Colegiul Economic „George Barițiu” din Sibiu, Colegiul Național Economic „Andrei Bârseanu” din Brașov și Liceul Tehnologic Economic „Virgil Madgearu” din Iași.

Pe perioada școlarizării, elevii vor beneficia de o bursă în valoare de 400 de lei/lună, transport decontat și masă de prânz asigurată pe durata stagiilor de practică în cadrul magazinelor Lidl. După absolvire, elevii vor primi un certificat de competențe recunoscut internațional pentru calificarea de comerciant-vânzător, precum și oportunitatea de a se angaja în rețeaua de magazine Lidl din România.

Școala de Carte și Meserii este un program de învățământ profesional în sistem dual, realizat după metoda germană, care, pe o perioadă de trei ani, îmbină eficient cunoștințele teoretice cu cele practice. Proiectul a fost înființat în anul 2017, cu sprijinul Camerei de Comerț și Industrie Româno – Germane (AHK România), iar prin intermediul lui, Lidl România, alături de alți 4 parteneri, își propune să le ofere absolvenților de școală gimnazială posibilitatea de a realiza o carieră în domeniul retail.

Programul se adresează elevilor care vor absolvi sau care au absolvit deja clasa a VIII-a și care nu au împlinit vârsta de 26 de ani.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content