FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > La Lorraine extinde fabrica din Câmpia Turzii cu o investiție de 70 mil. euro

La Lorraine extinde fabrica din Câmpia Turzii cu o investiție de 70 mil. euro

La Lorraine, una dintre cele mai mari fabrici de pâine și patiserie pe plan local, a investit în cei zece ani de prezență pe piața din România 70 de milioane de euro, pentru următorii ani fiind planificate investiții de 70 de milioane de euro pentru construcția a trei noi linii de producție.

Fabrica deținută de La Lorraine în România a început producția în anul 2011 cu o singură linie, o capacitate de producție anuală de 11.000 de tone și 11 angajați, ajungând în 2021 la o capacitate de producție de 56.000 de tone, cu cele patru linii de producție pâine și o linie de producție patiserie. Echipa este formată în prezent din 300 de angajați.

Cu această nouă extindere, capacitatea de producție va crește cu aproape 100%, ajungând la 90.000 de tone pe an, produse destinate atât pieței interne, cât și celei externe.

“Deși cei aproape doi ani de pandemie au ținut întreaga industrie de panificație în fluctuații greu de prevăzut, de mai bine de jumătate de an ne bucurăm să vedem revenirea abruptă a cererii atât pe piața românească, cât și pe cea externă. De aici și planurile de extindere pentru viitorul apropiat”, a punctat Răzvan Boșomoiu, General Manager La Lorraine România.

La Lorraine România face parte din La Lorraine Bakery Group, o companie belgiană cu o tradiție de 82 de ani în arta panificației și în cea a patiseriei, având unitatea de producție localizată la Câmpia Turzii. Grupul belgian La Lorraine deţine 12 fabrici de panificaţie în Europa şi comercializează produsele în 25 de ţări.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content