FINALIST PROGRESIV AWARDS: Profi continuă proiectul „Profi Iubește Sănătatea”

„Credem cu putere că există puține momente în viața fiecăruia dintre noi, în care să avem certitudinea că putem salva vieți. Că direct și real este absolut necesar să ne implicăm! Și că fiecare zi de amânare înseamnă vieți pierdute”, este deviza cu care Profi a demarat în 2020 toate proiectele sociale cu impact pozitiv în contextul pandemiei. FINALIST PROGRESIV AWARDS: Profi continuă proiectul „Profi Iubește Sănătatea”

Încă din luna martie, Pawel Musial, directorul general al companiei, a făcut un apel la toți managerii din țară să se implice în dotarea secțiilor de terapie intensivă din România.

„Dacă vine ca un val, ca un tsunami, va bloca sistemul. România dispune de 2.356 de paturi imediat disponibile, din care 1.292 nu au ventilatoare și alte echipamente. Dotarea completă a 1.292 de paturi necesită aproximativ 139.000.000 euro”, declara Dorel Săndesc, președintele ATI din România la începutul lunii martie.

„Este vorba de sume foarte mari de bani și de timp extrem de scurt în care trebuie intervenit. Fiecare zi pierdută în a se mai comanda aceste aparate, în mod real și cu certitudine ne va costa vieți. Fiecare donație pentru acest scop contează”, adăuga Călin Costinaș, director general adjunct Profi. Retailerul a donat un milion de lei pentru dotarea secțiilor ATI cu echipamentele necesare.

Totodată, compania a donat o mie de măști de protecție către rețeaua de sănătate Regina Maria și alte o sută către inspectoratele de poliție Timiș și Arad.

„Mai mult ca oricând, în astfel de momente trebuie să dăm dovadă de solidaritate implicându-ne direct în eforturile pe care întreaga societate le face pentru a depăși cu bine și cât mai repede criza care ne afectează pe toți”, declara Pawel Musial.

Începând cu luna aprilie, retailerul a demarat și programul „Vă ajutăm din Timișoara” prin care a venit în ajutorul persoanelor de peste 65 de ani și al celor cu dizabilități din această localitate și din împrejurimi, persoane care nu se pot deplasa și nu pot fi ajutate de familie sau vecini pentru a-și procura alimentele necesare.

Aduși sub aceeași umbrelă la inițiativa magazinelor Profi, zeci de voluntari ai asociațiilor UNITED WAY ROMÂNIA, ROTARACT, VĂ AJUTĂM DIN TIMIȘOARA, LOOK INSIDE și FITT vor prelua, prin intermediul unui sistem de comunicare oferit de rețeaua de telefonie DIGI, comenzi pe care apoi le vor duce la casele solicitanților, livrările fiind gratuite.

Profi, împreună cu Rotary Club Timișoara, a donat Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din localitate un analizor automat de imunologie, oferind astfel mai multe șanse de vindecare pacienților coronavirus din vestul țării.

„Ne bucură faptul că, împreună cu Rotary Club Timișoara, contribuim la însănătoșirea semenilor noștri,” declara Călin Costinaș, director general adjunct al magazinelor Profi. „Unic în această parte de țară, echipamentul poate stabili dacă plasma prelevată de la un donator care a avut coronavirus îndeplinește criteriile necesare donării și poate fi folosită pentru administrare în tratamentul unor pacienți internați”, adaugă acesta.

Până acum, plasma prelevată la Centrul de Transfuzii din Timişoara era trimisă la Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională din Bucureşti pentru a se stabili dacă poate fi folosită sau nu. Se pierdea timp preţios cu trimiterea, analiza acesteia şi obţinerea răspunsului. Ultraperformant, aparatul donat poate să analizeze 100 de probe simultan și oferă rezultatul în 40 de minute chiar în laboratorul de la „Victor Babeş”, cel mai mare spital anti-COVID din zonă.

„Acum, medicii pot da imediat undă verde utilizării cantităților de plasmă la care sunt îndeplinite criteriile necesare, sporind șansele de vindecare ale pacienților internați,” afirmă Petru Grigorof, Președintele Rotary Club Timișoara.

Achiziţionarea echipamentului medical, Liaison SARS CoV-2 S1/S2 IgG, a beneficiat de suportul financiar de 62.000 de euro, venit din partea Profi. Pentru a se asigura funcţionarea în următoarele luni s-au achiziţionat trei kituri de consumabile şi reactivi în valoare de 4.270 euro, din care 3.400 euro au fost susţinuţi de Profi, iar diferenţa de Rotary Club Timişoara.

Producătorii locali din Olt, prezenți la Raftul cu Bunătăți Locale din cadrul Profi
Producătorii locali din Olt, prezenți la Raftul cu Bunătăți Locale din cadrul Profi
Din a doua parte a lunii martie, producătorii locali din județul Olt sunt prezenți cu produsele lor la Raftul cu Bunătăți Locale inaugurat în...
Profi se listează pe Tazz și extinde serviciul de livrare la domiciliu
Profi se listează pe Tazz și extinde serviciul de livrare la domiciliu
După ce în ultimii ani a constatat un apetit tot mai mare pentru cumpărături online de produse alimentare, retailerul Profi a semnat un...
Peste 200 de producători locali din 10 județe, reuniți în platforma Via Profi
Peste 200 de producători locali din 10 județe, reuniți în platforma Via Profi
În mai puțin de șase luni de când Profi a lansat proiectul Via Profi acesta a ajuns să cuprindă peste 200 de producători locali din 10...
Rețeaua Profi, extinsă cu 13 magazine noi în luna septembrie
Rețeaua Profi, extinsă cu 13 magazine noi în luna septembrie
Profi își consolidează poziția pe piața locală de retail, în special în zonele rurale ale României, și a încheiat luna septembrie cu...