Peste 200 de producători locali din 10 județe, reuniți în platforma Via Profi

În mai puțin de șase luni de când Profi a lansat proiectul Via Profi acesta a ajuns să cuprindă peste 200 de producători locali din 10 județe, iar în perioada următoare platforma va oferi o imagine  din ce în ce mai amplă a gustului autentic tradițional din toate județele. Peste 200 de producători locali din 10 județe, reuniți în platforma Via Profi

Accesibilă gratuit, platforma permite căutarea și contactarea directă a producătorilor, grupați pe domenii și județe. Prima pagină a platformei oferă recomandări vizuale, cu imagini mari și sugestive, iar la fiecare nouă accesare a platformei, apar noi recomandări.

„Via Profi este un instrument de explorare culinară care te însoțește prin țară și te ajută să descoperi oameni pasionați și dedicați, care îți oferă ocazia să le treci pragul și să le guști bunătățile! Călătorind local, mâncând sănătos, trăind și spunând mai departe povestea acestor experiențe contribuim cu toții la continuarea tradițiilor într-un mod sustenabil și cu grijă față de noi toți și față de natură. Via Profi este drumul imaginar care leagă întreaga Românie prin intermediul artizanilor săi culinari și ne ajută nu doar să pornim într-o altfel de călătorie, ci și să susținem un stil de viață sănătos pentru noi și pentru economia locală”, afirmă Călin Costinaș, directorul general adjunct Profi.

Retailerul se implică direct în întregul proces – de la pregătirea produselor pentru vânzare, oferind consiliere și suport complet, până la promovare și încurajarea cât mai multor români să descopere gustul autentic românesc și pe artizanii lui.


Citește și Profi, creștere de 25% a vânzărilor în primul trimestru


Platforma Via Profi este completată permanent cu noi producători sugerați de vizitatori, descoperiți de echipele Profi sau care se înscriu folosind formularul de contact.  De la produse proaspete autentice, la delicii gastronomice, produsele de pe Via Profi permit o altfel de explorare a bogăției culturale a țării și un sprijin real pentru comunitățile locale. Mai mult, antreprenorii locali care caută sfaturi avizate le pot descoperi prin intermediul blogului Via Profi, locul unde sunt prezentate și povești din România gustului bun.

Magazin Profi Super inaugurare
Profi continuă investițiile în mediul rural
Profi Rom Food, comerciant aflat pe locul trei în topul retailerilor din România, a inaugurat 14 locații noi în...
Gaetan Pacton, Profi: Continuăm să investim în expansiune și remodelări
Gaetan Pacton, Profi: Continuăm să investim în expansiune și remodelări
Deși se află în perioada de așteptare a deciziei Consiliului Concurenței privind preluarea de către grupul Ahold...

„Încurajăm producătorii locali, făcându-le loc în magazinele noastre, unde nu doar că sunt bineveniți, dar îi și susținem să își vândă produsele fără a le impune o cantitate minimă sau să se adapteze la producția de masa”,  declară Gabriela Sîrbu, directorul de sustenabilitate al rețelei de  retail și coordonatoarea acestui program. 

Cu 28.000 de angajați în 1.654 de magazine proprii și Partener prezente în aproape 800 de localități urbane și rurale, Profi este cel mai mare angajator privat din România. Profi Super, Profi City, Profi Go și Profi Loco, cele patru formate de magazin ale rețelei, desfac o gamă de 5.000 de produse apreciate de cei peste 1,2 milioane de clienți care în fiecare zi își fac cumpărăturile în aceste magazine. Mai bine de 94% din  produsele rețelei provin de la furnizori din România.

Profi, retailer deținut de fondul de investiții Mid Europa Partners, a înregistrat în primul trimestru al acestui an o creștere de 25% la nivelul cifrei de afaceri prin comparație cu primul trimestru al anului 2022. Pentru întreg anul 2023, compania stimează un plus de 15% la nivelul cifrei de afaceri.

Profi extinde Raftul cu Bunătăți Locale în județul Sibiu
Profi extinde Raftul cu Bunătăți Locale în județul Sibiu
Profi extinde programul de susținere a producătorilor locali „Raftul cu Bunătăți Locale” în Sibiu și...
Producătorii locali din Olt, prezenți la Raftul cu Bunătăți Locale din cadrul Profi
Producătorii locali din Olt, prezenți la Raftul cu Bunătăți Locale din cadrul Profi
Din a doua parte a lunii martie, producătorii locali din județul Olt sunt prezenți cu produsele lor la Raftul cu...
Profi ajunge la 1.200 de magazine Partener
Profi ajunge la 1.200 de magazine Partener
Profi își extinde rețeaua de magazine Partener, ajungând în prezent la 1.200 de magazine operate de parteneri....
 Profi extinde Raftul cu Bunătăți Locale în Suceava
Profi extinde Raftul cu Bunătăți Locale în Suceava
Profi extinde conceptul Raftul cu Bunătăți Locale în județul Suceava, al treilea județ în care este...