FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Grab&Go, magazinul complet automatizat, închis pe perioadă nedeterminată

Grab&Go, magazinul complet automatizat, închis pe perioadă nedeterminată

Inaugurat la jumătatea lunii octombrie, magazinul Grab&Go, un concept de retail 100% automat, va fi închis pentru o perioadă nedeterminată.

„Pe 17 octombrie 2020 am deschis primul magazin 100% automatizat din România pe Calea Victoriei. Am muncit mult să ne implementăm ideea și să ascultăm de fiecare dată feedback-ul oamenilor care ne-au trecut pragul. Din păcate, din motive independente de noi, vedem din ce în ce mai puțini oameni la plimbare pe Victoriei. Venirea iernii și măsurile de siguranță anti-Covid care restricționează deplasarea sunt două dintre motivele pentru care începând de astăzi, magazinul Grab&Go România va fi închis pentru o perioadă nedeterminată. Vă mulțumim tuturor celor care ați încercat tehnologia noastră și ați avut parte de o super experiență Grab&Go”, este anunțul făcut de proprietarii magazinului.

Investiția în acest concept s-a ridicat la aproximativ 40.000 de euro, iar numărul SKU-urilor era de aproximativ 120 de produse disponibile într-un spațiu de 36 de metri pătrați. În spatele conceptului de magazin se află Teodor Hoaghea și Ovidiu Cherecheș, doi dezvoltatori software care au construit de la zero Grab&Go.

Magazinul a fost construit efectiv la finalul verii, dar din februarie până în august au existat mai multe prototipuri de hardware, pentru că cei doi antreprenori au încercat să vadă care e cea mai bună metodă de a pune în practică toate ideile. 

Într-un interviu oferit revistei Progresiv în luna octombrie, Teodor Hoaghea spunea că are în vedere și magazine cu suprafață de vânzare mai mare, cu mai multe produse, unde să se poată face cumpărăturile zilnice. Antreprenorul declara la acel moment că nu îi interesează nici bonul mediu, nici profitabilitatea magazinului, ci să adune cât mai multe feedbackuri pentru a înțelege dacă oamenii sunt deschiși față de astfel de tehnologie.

Inițial, în ceea ce privea extinderea, cei doi vizau orașele mari din România, în zonele aglomerate, cu astfel de magazine care îi ajută pe oamenii care sunt în grabă. Ulterior doreau să se extindă și în Europa.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content