Vânzările Nestlé, scădere de 9,4% după primele 9 luni

Nestlé a înregistrat în primele nouă luni ale acestui an vânzări totale de 61,9 miliarde de franci elvețieni, față de 68,4 miliarde în perioada similară a anului trecut. Declinul de 9,4% este pus de companie și pe seama fluctuațiilor de curs valutar, însă o componentă importantă ține de consumul out-of-home, potrivit raportului financiar publicat de companie.  Vânzările Nestlé, scădere de 9,4% după primele 9 luni

De altfel, chiar dacă după jumătatea anului a venit cu o ușoară revenire pentru segmentul out-of-home, care include Nestlé Professional, serviciile Nespresso și Starbucks, dar și consumul din zonele turistice, cifrele pentru trimestru trei indică o scădere de 26,4% față de perioada similară a anului trecut. În trimestrul doi, scăderea înregistrată de gigantul alimentar a fost de 54,7%. Spre comparație, în perioada iulie - septembrie 2020, segmentul de retail a înregistrat un plus de 8,6%. 

Revenind la primele nouă luni ale acestui an, vânzările din retail au crescut cu 7,1% față de 3,7% în perioada similară a anului trecut. În ce privește consumul în afara casei, de la un plus de 3,8% înregistrat în primele nouă luni din 2019, la finalul lunii septembrie 2020, scăderea raportată de Nestlé a fost de 31,5%.

Însă, în privința creșterii organice, gigantul alimentar a raportat un plus de 3,5% și, spune Mark Schneider, CEO Nestlé, compania a rămas stabilă într-un mediu dificil și volatil.

„Oamenii noștri au acționat într-o manieră responsabilă și promptă pentru a atenua impactul pandemiei globale și s-au adaptat rapid la nevoile consumatorilor, nevoi în continuă schimbare. Creșterea organică a fost susținută de evoluțiile bune din America în ceea ce privește Purina PetCare și Nestlé Health Science, precum și de divizia de cafea”, spune Mark Scheneider în comunicatul de presă publicat de companie.

Pe categorii de produse, cea mai mare contribuție la creșterea organică a avut-o tot Purina PetCare și brandurile sale Purina Pro Plan, Purina ONE și Felix.

 Vânzările Nestlé România, evoluție peste media la nivel de grup în T1
Vânzările Nestlé România, evoluție peste media la nivel de grup în T1
Nestlé România a înregistrat o creștere de 2,1% a vânzărilor organice, rezultat peste avansul raportat la nivel de grup. Astfel, Nestlé a...
Nestlé România, creștere organică de 18,8% în 2023
Nestlé România, creștere organică de 18,8% în 2023
Nestlé România, parte a celei mai mari companii de produse alimentare și băuturi din lume, a înregistrat o creștere organică de 18,8% în...

În privința cafelei, divizia care include produsele Starbucks, Nespresso și Nescafé a înregistrat o creștere mid-single-digit.

În schimb, produsele vegetariene și cele pe bază de plante au raportat o creștere de două cifre, evoluție susținută de lansările de noi produse și expansiunea continuă a distribuției. Nestlé Health Science a înregistrat o creștere de două cifre, reflectând cererea crescută a consumatorilor pentru produse care susțin sistemul imunitar.

La polul opus, vânzările de dulciuri și apă au continuat să scadă din cauza restricțiilor de siguranță și a consumului redus în afara locuinței.

În același timp, vânzările online înregistrate de Nestlé au crescut cu 47,6%, ajungând să reprezinte 12,3% din vânzările totale ale grupului. Cafeaua, gama Purina PetCare și Nestlé Health Science au fost principalii piloni care au contribuit la această creștere.

În ceea ce privește zona EMENA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa de Nord), după primele nouă luni ale anului a fost înregistrată o creștere organică de 2,9%, cu o creștere internă reală (RIG) de 3,3%, dar un impact negativ din cursul de schimb de 0,4%.

La finalul celor nouă luni din acest an, vânzările din zona EMENA au ajuns la valoarea de 15 miliarde de franci elvețieni, cu 700 de milioane sub nivelul înregistrat în perioada similară a anului trecut.

 

 

Nestlé România, creștere de 19% a businessului în primele nouă luni ale anului
Nestlé România, creștere de 19% a businessului în primele nouă luni ale anului
Nestlé România, parte a celei mai mari companii de produse alimentare și băuturi din lume, a încheiat primele nouă luni ale anului cu o...
Nestlé România, creștere organică de 19,2% în prima jumătate a anului
Nestlé România, creștere organică de 19,2% în prima jumătate a anului
Nestlé, cea mai mare companie de produse alimentare și băuturi din lume, anunță rezultatele financiare globale pe primul semestru al anului...
 Nestlé își menține ritmul de creștere la nivel european
Nestlé își menține ritmul de creștere la nivel european
Nestlé a raportat pentru 2022 o cifră de afaceri de 19,1 miliarde franci elvețieni, în creștere cu 1,8% față de anul precedent. Creșterea...
Nestlé România, creștere de 11,1% în primele nouă luni ale anului
Nestlé România, creștere de 11,1% în primele nouă luni ale anului
Nestlé, cea mai mare companie de produse alimentare și băuturi din lume, anunță rezultatele financiare pe primele nouă luni ale anului 2022....