URBB și-a majorat afacerile cu 12% pe fondul investițiilor în producție
United Romanian Breweries Bereprod (URBB) a întregistrat în perioada ianuarie – noiembrie o creștere de 12% a afacerilor, până la 650 de milioane lei (brut), comparativ cu aceeași perioadă din 2016, rezultat susținut în special de investițiile în capacitatea de producție.
URBB, producătorul Tuborg, a depășit în intervalul menționat pragul de 2 milioane de hectolitri, reprezentând o creștere de 10% comparativ cu nivelul de anul trecut. În ceea ce privește activitatea pe segmentul bere, URBB a bifat un ritm de creștere similar – de 10% - față de 2016. Prin comparație, rata de creștere anuală la nivelul întregii piețe de bere din România este estimată la 2-3%, potrivit datelor Asociației Berarii României.
„Performanța noastră pe parcursul acestui an ne va servi drept un punct de referință pentru viitor, în contextul în care, în 2017, am realizat investiții considerabile care s-au tradus într-un răspuns excelent la nivelul pieței, reflectat pozitiv și în performanța financiară a companiei. Această creștere puternică, de peste trei ori mai mare decât ritmul pieței, a fost stimulată de mai mulți factori, dintre care cei mai importanți fiind îmbunătățirea prezenței produselor noastre, de exporturi și, mai ales, de investițiile realizate în acest an”, a declarat Shachar Shaine, Preşedinte URBB.
Un rol esențial pentru avansul afecerilor l-a avut extinderea capacității anuale de producție, de la 2,1 milioane hectolitri, în 2016, la 2,4 milioane în prezent. Creșterea capacității de producție reprezintă unul dintre principalii piloni de investiții ai companiei în acest an, bugetul total ridicându-se la 10 milioane euro. În plus, compania a crescut numărul de angajați la nivel național cu 10% față de anul trecut, până la 775.
URBB deține în portofoliu branduri precum Tuborg, Skol, Carlsberg sau Guinness. Anul trecut compania a raportat o cifră de afaceri de 373 de milioane de lei, în creștere cu 11% față de anul precedent. Profitul însă a înregistrat un declin de 13%, ajungând de la 10,21 milioane de lei în 2015 la 8,89 milioane de lei anul trecut.





