Marel StreamLine: Conceptul de fasonare flexibil și inteligent

StreamLine, linia de procesare pentru carnea de păsăre Marel, este extrem de flexibilă și poate fi folosită pentru majoritatea operațiilor de dezosare și fasonare. Prin integrarea cu soft-ul Marel de management al producției se poate monitoriza randamentul individual per operator în timp real, fapt ce permite managerilor de producție să ia decizii imediate care să permită asigurarea eficienței necesare. [P] Marel StreamLine: Conceptul de fasonare flexibil și inteligent

Cum funcţionează?

Linia începe cu o stație de alimentare care conține un cântar dinamic care cântărește materia primă care vine. Soluția este echipată cu un conveior pentru materia primă intrată și un conveior pentru ieșirea produselor fasonate. Este extrem de ușor de curățat, iar costurile pentru întreținere sunt minime.

Stațiile de procesare sunt încorporate de-a lungul conveiorului. Acestea sunt echipate cu brațe care conduc produsele avicole în buffer-ul de alimentare. Operatorul efectuează operația care îi este solicitată, dacă este fasonare sau dezosare și plasează bucata prelucrată într-un alt buffer. Conținutul buffer-ului este eliberat periodic pe banda transportoare. Trimming-urile, pielea și oasele alunecă printr-un jgheab pe un conveior secundar care se află sub linie.

Bucățile prelucrate sau porțiile sunt cântărite la stația de ieşire produs finit. De acolo, produsul poate fi trimis la postul de control al calității sau/și către mai multe procese diferite sau ambalare. Materialele secundare, cum ar fi trimmingurile, pielea și oasele, sunt transportate către locațiile selectate de către un conveior.

streamline-poultry-large

Beneficii

- Stelele strălucesc mai luminos: viteza producției nu este dictată de către cel mai lent lucrător pe linie, este mai degrabă determinată de suma contribuțiilor fiecărui operator. Monitorizarea individuală a fiecărui operator permite managerilor să introducă bonusuri salariale pentru stimularea operatorilor. Aceștia din urmă își pot monitoriza propria performanța și o pot compara cu media.

- Capacitatea și randamentul:monitorizarea individuală și abilitatea operatorilor de a compara performanțele proprii față de media este factorul cel mai important care contribuie la creșterea cu desăvârșire a capacității și a randamentului.

- Calitatea: verificările aleatorii și anonime on-line de calitate ale fiecărui operator, combinate cu monitorizările individuale, conduc la produse cu o valoare mai mare.

- Ergonomia: înălțimea reglabilă a platformei și banda de alimentare automată înseamnă că angajații nu mai trebuie să se întindă pentru a ajunge la materia primă sau să se aplece pentru a aduce o tavă, din asta rezultând mai puține accidente de muncă.

Amortizare

StreamLine are o durată scurtă de recuperare a investiției, în principal datorită următorilor trei factori:

  • Cu monitorizarea individuală a performanței, procesatorii se pot aștepta să vadă îmbunătățiri ale randamentului între 2-4%.
  • Capacitatea ar trebui să crească cu 15-30%.
  • Soluția are un preț atractiv, întrucât designul simplu și compact îl face mai puțin costisitor decât producerea liniei convenționale. În cele mai multe cazuri, amortizarea este de așteptat să fie realizată și în termen de un an.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne contactați la: lorinn.lazar@marel.com sau puteţi urmări acest video pe www.marel.ro.

Strategii de business în retailul independent și insighturi despre SGR de la Interactiv Brașov
Strategii de business în retailul independent și insighturi despre SGR de la Interactiv Brașov
Interactiv, evenimentul Progresiv ce se adresează comunității antreprenoriale din piața locală de retail & FMCG, a organizat cea de-a 19-a...
Cum se îndreaptă liderul industriei locale de distribuție spre un viitor mai verde
Cum se îndreaptă liderul industriei locale de distribuție spre un viitor mai verde
De la activități simple precum monitorizarea și optimizarea utilizării energiei în depozitele și birourile companiei, la colectarea selectivă...
Despre puterea cifrelor, la INSPIRO – Lucky Numbers
Despre puterea cifrelor, la INSPIRO – Lucky Numbers
Circa 150 de manageri din industriile de retail și FMCG și-au dat întâlnire pe 13 iunie, la The Tent by Clubul Diplomatic, la cea de-a 13-a...
Despre cum transformăm banalul în extraordinar, la INSPIRO 2022
Despre cum transformăm banalul în extraordinar, la INSPIRO 2022
Circa 170 de manageri din industriile de retail și FMCG și-au dat întâlnire pe 7 iulie, la Grădina Face Convention Center, la cea de-a 12-a...