India și Dubai, pariurile exotice ale producătorilor români în acest an

Faptul că activăm într-o piață globală nu mai este un secret pentru nimeni. Mai mult, producătorii români au cucerit țară după țară în spațiul Uniunii Europene și se uită acum și spre alte destinații mai ,,exotice”, dar cu mult potențial de new business. India și Dubai, pariurile exotice ale producătorilor români în acest an

Boromir, unul dintre principalii jucători locali din panificație, și Betty Ice, liderul pieței de înghețată din România, participă în acest an la trei târguri organizate de Koelnmesse, divizia food, organizatorul Anuga și ISM din Köln. Astfel, Boromir este prezent pentru prima oară la AnnaPoorna India, Mumbai, târg ce va avea loc pe 14-16 septembrie, fiind totodată și prima firmă din România care va expune aici.

De asemenea, producătorul de panificație va participa, pentru a doua oară, la târgul Anufood China 2017, de la Beijing (30 august-1 septembrie).

Cezar Popescu, director comercial Boromir, a precizat pentru Progresiv că există potențial pentru cele două piețe menționate, iar participarea la cele două târguri ,,a venit ca o oportunitate de dezvoltare într-o zonă care a început să funcționeze din ce în ce mai bine”.

,,Particparea la târgurile internationale ne ajută pentru că practic acolo vine marea masă de distribuitori interesați de noutăți. Și evident, dacă vorbim despre o participare regulată, e clar că tu ca și producător poți susține un parteneriat și că ai potențial. În acest moment exportăm în toată Europa, Statele Unite ale Americii și în unele zone din Asia, Australia, Orientul Mijlociu și Noua Zeelandă”, a mai spus Popescu.

Managerul nu a vrut să ofere detalii despre ponderea pe care o dețin exporturile din totalul cifrei de afaceri. Producătorul a încheiat anul financiar 2016 cu o cifră de afaceri netă de 63 de milioane de lei, în scădere cu 32% față de anul precedent, iar profitul raportat a fost de 2,16 milioane de lei, cu aproximativ 50% mai mic comparativ cu 2015.

Dubai, pe radarul Betty Ice din 2016

Și Betty Ice, producătorul sucevean de înghețată deținut de Vasile Armenean, marchează o premieră prin participarea sa la târgul yummex Middle East, din Dubai (18-20 septembrie).

,,Este primul an în care participăm la yummex în Dubai. Ne uităm la această piață de anul trecut, este o regiune cu mult potențial. În primăvară am fost la târgul de la Köln, iar în toamnă va fi și Anuga. Mergem pe cheltuială noastră, este foarte costisitor, însă aici vin tot felul de oameni de afaceri, sperăm să încheiem colaborări. Pentru noi, țările din Golf se încadrează în zona de confort în privința costurilor logistice”, a explicat și Vasile Armenean.

Betty Ice a atins anul trecut pragul de afaceri de 40 de milioane de euro, în creștere cu 10% față de 2015, în timp ce profitul s-a situat la o valoare similară – 5,1 mil. euro.

În 2016 exporturile au totalizat 7% din business. Compania deține trei filiale în Republica Moldova, Ucraina și Ungaria, acestea fiind, împreună cu Italia, și cele mai mari piețe de desfacere pentru înghețata Betty Ice.

Sursa foto: Betty Ice Facebook

Creșterea, scenariul de bază cu care lucrează Unilever, liderul pieței de înghețată
Creșterea, scenariul de bază cu care lucrează Unilever, liderul pieței de înghețată
După un prim semestru în care piața de înghețată a raportat un avans de 27%, 2022 este fără doar și poate un an de creștere double digit...
Înghețata, evoluții competitive între impuls și consum casnic
Înghețata, evoluții competitive între impuls și consum casnic
Deși o categorie de impuls, pandemia a dat o nouă față pieței de înghețată, favorizând creșterea produselor destinate consumului casnic....
Schimbări în echipa de conducere Betty Ice
Schimbări în echipa de conducere Betty Ice
Unilever anunță numirea în funcție a Iustinei Haler-Monoranu pe poziția de Manager al fabricii Betty Ice din Suceava, începând cu 15...
Unilever a devenit oficial proprietarul Betty Ice, dar cu condiții
Unilever a devenit oficial proprietarul Betty Ice, dar cu condiții
Unilever a finalizat achiziția Betty Ice, Consiliul Concurenței aprobând tranzacția în baza angajamentelor asumate voluntar de către gigantul...