Heidi achiziționează un producător elvețian de ciocolată premium
Heidi Chocolat Group a anunțat preluarea producătorului elvețian Chocolat Schönenberger, companie specializată pe zona produselor premium din ciocolată, inclusiv bio și vegan.
Chocolat-Manufactury Schönenberger, lansată în 1979 și preluată în 2003 de Hans Rudin, deține o unitate de producție în Lucerne, Elveția, și are 60 de angajați.
“După achizițiile din Austria (2013) și Germania (2017), Heidi Chocolat a identificat în Chocolat Schönenberger o unitate de producție elvețiană care se potrivește foarte bine valorilor și principiilor de calitate în producție, portofoliului și culturii organizaționale. Achiziția aceasta constituie pasul următor al strategiei noastre de a accesa noi capabilități de producție pentru ciocolata premium. Prin Chocolat Schönenberger, Heidi câștigă o expertiză nouă în ceea ce privește producția de ciocolată bio și ciocolată premium, din ingrediente sustenabile, pentru clienții din retail și business to business”, a precizat Peter Mueller, Directorul General al Heidi Chocolat.
Managementul acestei companii va fi preluat de Philippe Scherer, un membru al echipei Chocolat Schönenberger AG.
Heidi a fost fondată în anii 1990, în România, de un membru al familiei de ciocolatieri elvețieni Laederach și a fost cumpărată în 2013 de familia austriacă Meinl. Heidi Chocolat a bifat anul trecut o creștere a afacerilor din România de 7%, depășind astfel pragul de 100 de milioane de lei, o evoluție peste cea a pieței de profil, estimată din punct de vedere valoric la 3-4%. Un pion important este reprezentat de categoria tabletelor de ciocolată, producătorul înregistrând un avans de 13% pe acest segment în 2017. Pentru acest an creșterea estimată este de cel puțin 10%, potrivit declarațiilor lui Peter Mueller.