Fermele Moraru, investiție de peste 15 milioane de euro în extinderea producției de carne de pasăre

După un an cu impredictibilitate fiscală și modificări de ordin legislativ care au pus presiune pe business, producătorul de carne de pasăre Fermele Moraru continuă să investească în creșterea capacităților de producție, ca element de rezistență în fața provocărilor din piață. Compania anunță un nou proiect în valoare de peste 15 milioane de euro pentru anul 2026, după un buget similar alocat anul acesta. Fermele Moraru_2

Pentru Fermele Moraru, primele nouă luni ale anului au adus rezultate stabile și o creștere cu 13,5% a producției de carne de pasăre față de anul trecut. Producătorul a investit opt milioane de euro în creșterea capacității și vitezei de procesare a cărnii de pasăre de la 7.000 la 9.000 de capete pe oră, pentru a contracara provocările din piață și pentru a-și asigura o marjă de profit constantă și volume de vânzări mai mari până la finalul anului.

„Perioada cu cele mai multe provocări va fi în anotimpul rece deoarece costurile vor creşte, pe când exporturile și puterea de cumpărare vor scădea, și vom asista la un declin al consumului. Diversificarea producţiei (creșterea mai multor tipuri de pui: industrial, cu creştere lentă, tradiţional, cu porumb) ne va ajuta să ocupăm mai mult spaţiu la raft deci implicit o creştere a vânzărilor”, susține Cătălin Moraru, Administrator Fermele Moraru.

În prezent, compania derulează un proiect în valoare de peste șase milioane de euro în extinderea liniilor de abatorizare și anunță noi investiții pentru anul 2026.

„Planurile de dezvoltare se axează pe diversificarea produselor şi consolidarea produselor cu valoare adăugată mare. Pentru anul viitor vom demara încă un proiect care ar completa lanţul de producţie actual, cu o investiţie de peste 15 milioane de euro”, spune Cătălin Moraru.

Businessul Fermele Moraru este deținut de grupul Morandi, cu o istorie de peste 30 de ani în sectorul avicol. Investițiile de peste 30 de milioane de euro în modernizarea fermelor de păsări și a abatorului a dus businessul la șapte ferme de creștere a păsărilor pentru carne și ouă și o capacitate de producție de 50.000 de tone pe an. Fermele Moraru vinde șapte branduri de produse din carne și ouă în rețeaua de magazine proprii și în marile lanțuri de magazine și și-a propus să crească divizia de export.

Grigore Horoi, Agricola Grup
Grigore Horoi, Agricola: Obiectivul nostru este să avem o creștere sistematică
După zece ani consecutivi sub semnul creșterii, grupul de firme Agricola și-a setat menținerea trendului ascendent, investițiile fiind „o...
Andrei Brumaru, CEO Carmistin The Food Company
Andrei Brumaru, CEO Carmistin The Food Company: Nu cred că 2025 va fi un an ușor, dar în vremuri incerte pot apărea și multe oportunități
Deși ultimii ani au venit cu provocări semnificative pentru jucătorii din piața FMCG, Carmistin The Food Company a ales să vadă dincolo de...
carmistin investitie unitate productie carne pui francesti
Carmistin a investit aproape 80 mil. euro într-o nouă unitate de abatorizare la Frâncești, județul Vâlcea
Carmistin a construit una dintre cele mai moderne unități de abatorizare pui din sud-estul Europei, la Frâncești, județul Vâlcea, investiție...
La Provincia Oua Bio inaugurare ferma noua
Carmistin deschide cea de-a doua fermă de păsări ouătoare bio și crește cu 50% capacitățile de producție
Carmistin The Food Company a inaugurat o nouă fermă de păsări ouătoare bio, în comuna Viișoara, județul Teleorman, având în plan, în...
fermele moraru
Fermele Moraru: lider în creșterea tradițională a puilor de curte
Experți în natura puilor, Fermele Moraru sunt pe piața din România de 30 de ani și produc carne de pui proaspătă, ouă de găină și...
azuga
Producătorul apei Azuga și-a bugetat o creștere a afacerilor de circa 20% în acest an
Roua Development, compania care produce brandurile Azuga și Perla Covasnei, și-a bugetat pentru acest an o creștere a afacerilor de circa 20%,...