Exporturile de alimente românești în Austria, în creștere cu aproape 300%
De la aderarea României în Uniunea Europeană (2007), exporturile românești de produse alimentare către Austria au crescut cu 284,4% până în 2014, la 84 de milioane de euro, în timp ce, pentru același interval, exporturile austriece către România au crescut cu numai 4,6%, la 115 milioane de euro, a declarat Rudolf Lukavsky, Consilier al Secției Comerciale a Ambasadei Austriei în România.
În cazul importurilor de produse alimentare din Austria, au crescut livrările de ciocolată și cașcaval, dar s-au redus cele de carne de porc și băuturi răcoritoare.
Ambasada Austriei, împreună cu Carrefour România organizează, în perioada 7 – 14 mai, Săptămâna austrică la Carrefour, ce va avea loc în 22 de hypermarketuri ale rețelei franceze, unde își vor expune produsele atât companii austriece deja prezente în România, dar și firme care încearcă să își facă intrarea pe piața românească.
La Săptămâna austriacă vor participa producători precum: Almdudler (băuturi răcoritoare), Biologon (produse bio), Hochriegl și Schlumberger (vinuri spumant), Heindl (ciocolată), d’arbo (preparate din fructe), Hopler (vinuri), Zimmermann (legume congelate), Frierss (preparate din carne), Berglandmilch și Bergkasserei (brânzeturi).