Cramele Recaș investește într-o flotă auto compusă din mașini electrice și hibride
Cramele Recaș, unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața vinului românesc, anunță o amplă investiție în mobilitatea electrică a forței de vânzări, prin achiziția a 11 mașini electrice și 8 hibride.
Flota de mașini electrice și hibride este una dintre cele mai recente investiții de la Cramele Recaș și face parte din planul de sustenabilitate al companiei, ce cuprinde o serie de acțiuni demarate încă din 2019 printre care se numără finalizarea centralei fotovoltaice, certificarea vegană a tuturor vinurilor din portofoliu sau dublarea capacității de epurare.
68% din parcul auto dedicat reprezentanților de vânzări din Cramele Recaș beneficiază de mobilitate electrică și hibridă.
„Tranziția către mobilitatea electrică este un subiect extrem de important pentru Cramele Recaș. Deși în România se avansează într-un ritm mai lent spre adoptarea mașinilor electrice, credem că stă în puterea noastră, a companiilor, de a investi în resursele care ne asigură continuitatea dezvoltării sustenabile pe termen lung. Pentru noi, această inițiativă este una dintre piesele de puzzle care contribuie la un plan întreg spre a fi o „companie verde”. De ani buni suntem atenți la tot ce înseamnă sustenabilitate în industria în care activăm și am pus în mișcare rotițele unui mecanism care să ne facă pe noi, angajații, dar și consumatorii mulțumiți de reducerea amprentei de carbon asupra solului“, a declarat Philip Cox, Acționar și Director de Export în cadrul Cramelor Recaș.
Citiți și Strategia Cramele Recaș pentru securizarea unui nou an ca lider pe piața vinului
La nivel european, emisiile asociate cu transporturile au crescut în ultimii 3 ani și este necesară o diminuare anuală de 10% pentru a se atinge ținta europeană de reducere cu 55% a emisiilor, față de nivelurile din 1990.
Cramele Recaș ocupă primul loc pe piața vinurilor din România conform cifrei de afaceri, fiind, totodată, si cel mai mare exportator de vinuri îmbuteliate din România (responsabil pentru circa 55% din tot vinul local ce ajunge peste graniță). Producătorul are parteneriate în mai multe țări, printre care: Germania, Olanda, Marea Britanie, Suedia, Statele Unite, Canada, dar şi Japonia, Coreea sau Malaezia. Producătorul bănățean exploatează o suprafață de aproximativ 1.200 de hectare de viță de vie situate în Recaș și Miniș, beneficiind de o capacitate de producție și stocare de aproximativ 32 mil. litri pe an.