Carmistin deschide cea de-a doua fermă de păsări ouătoare bio și crește cu 50% capacitățile de producție

Carmistin The Food Company a inaugurat o nouă fermă de păsări ouătoare bio, în comuna Viișoara, județul Teleorman, având în plan, în această etapă, creșterea capacităților de producție cu 50%. Întinsă pe o suprafață de peste nouă hectare teren bio, noua fermă beneficiază de cele mai moderne tehnologii și echipamente în domeniul creșterii păsărilor în sistem ecologic. La Provincia Oua Bio inaugurare ferma noua

Comercializate sub brandul La Provincia, ouăle bio livrate din fermele Carmistin provin de la păsări crescute cu acces în aer liber, fiind hrănite exclusiv cu furaje din agricultură ecologică, după modelul implementat de companie în anul 2023, odată cu operarea, în comuna Leleasca (Olt), a unei prime astfel de ferme ecologice sută la sută.

„Prin deschiderea celei de-a doua ferme, răspundem, pe de o parte, cererii tot mai crescute din piață pentru un astfel de produs premium și, pe de altă parte, continuăm implementarea strategiei de a ne extinde capacitățile de producție pe segmentul produselor organice sută la sută, în acord cu principiile dezvoltării durabile în industria alimentară”, afirmă Andrei Brumaru, CEO Carmistin The Food Company.

Ouăle boi La Provincia sunt produse în România, în fermele Carmistin de la Leleasca (Olt) și Viișoara (Teleorman) și provin de la păsări crescute cu acces în aer liber, fiecare pasăre având alocată o suprafață de minim patru metri pătrați de pășune. Totodată, provin de la păsări crescute exclusiv cu hrană din agricultură ecologică, sunt sortate și ambalate manual, pentru control sporit și calitate superioară, și sunt livrate în ambalaje inovatoare și într-o varietate de dimensiuni și forme, respectiv cofraje de șase ouă (L/XL) și zece ouă (M/L), respectiv de 12 ouă (M/L) și 20 ouă (mărimea S).

Carmistin The Food Company este poziționată în prezent între primii producători de alimente din România și pe primul loc în ierarhia producătorilor de carne la nivel național. Grupul cuprinde peste 40 companii active în producţia de carne de pasăre și ouă, creșterea porcilor, creșterea bovinelor dar și în producţia de cereale. Grupul Carmistin are în prezent circa. 4.400 angajați iar pentru noile ferme pe care le deschide, recrutarea de personal se face cu precădere din mediul rural, acolo unde rata șomajului atinge cele mai ridicate cote.

Sergiu Multescu Director General Artesana
Artesana depășește pragul de 10 mil. euro cifră de afaceri
Artesana, liderul lactatelor artizanale din România, finalizează anul 2024 cu o cifră de afaceri estimată la 10,6 milioane de euro, reprezentând...
Pehart Grup intra in portofoliul INVL Baltic Sea Growth Fund
Pehart Grup intră în portofoliul celui mai important fond de private equity din Țările Baltice
INVL Baltic Sea Growth Fund, cel mai important fond de private equity din Țările Baltice, a semnat un acord pentru achiziționarea de acțiuni în...
Mondelēz International numește un nou Vicepreședinte Executiv pentru Europa. Vezi mai multe pe revistaprogresiv.ro
Mondelēz International numește un nou Vicepreședinte Executiv pentru Europa
Mondelēz International a anunțat numirea lui Volker Kuhn în funcția de Vicepreședinte Executiv și Președinte pentru Europa, începând cu 1...
Lorina Seres_OwnerCEO Ginza Invest, detalii pe www.revistaprogresiv.ro
Ginza Invest țintește vânzări de 1 mil. euro cu brandul Nebulous Stars până în 2027
Ginza Invest, distribuitor de jucătorii, a lansat pe piața locală brandul Nebulous Stars, un concept inovator de retail educațional și...
Unilever caută cumpărător pentru branduri cu vânzări de un miliard de euro. Vezi mai multe pe revistaprogresiv.ro
Unilever caută cumpărător pentru branduri cu vânzări de un miliard de euro
Unilever intenționează să vândă o serie de branduri alimentare care înregistrează vânzări cumulate de aproximativ un miliard de euro, a...
Producția mondială de vin va atinge cel mai scăzut nivel de ultimii 60 de ani. Vezi mai multe pe revistaprogresiv.ro
Producția mondială de vin va atinge cel mai scăzut nivel din ultimii 60 de ani
Producția mondială de vin va atinge în 2024 cel mai mic nivel din ultimii 60 de ani în condițiile în care cramele din emisferele de Nord și...