Alexandrion Group lansează un nou produs premium, 100% românesc, OMU Vodka

Alexandrion Group, parte din Nawaf Salameh Family Office, lansează un nou produs premium, 100% românesc, inspirat de puritatea şi frumuseţea naturii din Munţii Bucegi, OMU Vodka. Este cel de-al treilea brand de vodcă al producătorului român și primul poziționat pe segmentul premium, după Kreskova și Alexander. Lansarea vine în contextul în care Nawaf Salameh vrea să asigure 10% din producția și vânzarea globală de băuturi în categoriile brandy, whisky single malt, rom și votcă. Alexandrion Group lansează un nou produs premium, 100% românesc, OMU Vodka

De altfel, lansarea face parte din strategia de expansiune a portofoliului Alexandrion Groupși de repoziționare pe segmentul premium și ultrapremium, producătorul urmărind să intre în categoriile de rom, tequila și vermut și să lanseze un nou brand de whisky single malt, un alt brand de votcă și două branduri gin în acest an. „Unul dintre brandurile de vodcă va celebra determinarea şi forţa de a cuceri cele mai înalte culmi, iar celălalt va onora realizările extraordinare ale unor oameni remarcabili din şase ţări”, spunea într-un interviu Dr. Nawaf Salameh, înaintea lansării primului brand de vodcă din cele două menționate, OMU Vodka. Mai mult, strategia de extindere a categoriei de vodcă cu noi branduri se concretizează la mai bine de doi ani după ce președintele Grupului Alexandrion declara că vrea să înlocuiască brandurile rusești eliminate de piața internațională după declanșarea conflictului militar din Ucraina.

OMU Vodka este produsă la Alexandrion Saber Distilleries 1789, din grâu de calitate superioară. Este distilată de 7 ori şi filtrată de 5 ori, pentru a asigura puritatea lichidului, un gust rafinat şi o experienţa premium. OMU Vodka este un omagiu adus unuia dintre cele mai ȋnalte vârfuri montane din România, Vârful Omu, şi se adresează celor care au spirit de aventură, dorinţă constantă de a explora şi ȋşi propune să ȋşi depăşească limitele. Eticheta este semnată de Horia Colibaşanu, unul dintre cei mai prolifici alpinişti din lume, cu o experienţa de peste 20 de ani ȋn cucerirea vârfurilor montane de peste 8.000 de metri, fără oxigen suplimentar şi fără ajutorul şerpaşilor. Horia Colibaşanu a fost desemnat Brand Ambassador OMU Vodka.

„OMU Vodka este prima vodcă româneasca produsă 100% de echipa Alexandrion Group şi avem responsabilitatea de a o duce la vârful categoriei. Avem alte două branduri de vodcă ȋn portofoliul nostru, Kreskova Vodka şi Alexander, care au succes la nivel naţional şi internaţional, dar sunt branduri pe care l-am achiziţionat de la alţi producători şi pe care le-am dezvoltat şi cărora le-am dat o amprentă proprie, pe parcursul anilor. Kreskova Vodka a fost produsă ȋn Creta, iar Alexander este primul brand privat de vodcă românesc, produs ȋn Iaşi de Salvaras Group, ȋnfiinţat de un om de afaceri grec şi de soţia sa originară din Republica Moldova, familia Salvaras, pe baza unei reţete create de un profesor român”, a spus Nawaf Salameh, Preşedinte Fondator Nawaf Salameh Family Office.

Despre strategia de business pentru categoria vodcă din portofoliul Alexandrion Group, acesta a explicat: „Eu am promis ȋn urmă cu 2 ani că vom schimba regulile jocului pe piaţa de vodcă globală. OMU Vodka este primul pas ȋn această direcţie, reprezintă curajul de a avea această abordare pe o piaţă extrem de competitivă. Ne propunem să comercializam OMU Vodka ȋn peste 200 de ţări, iar acest produs are toate argumentele pentru a deveni cunoscut şi apreciat la nivel internaţional, ȋntr-un timp scurt. Pe termen lung, cu brandurile de vodcă din portofoliul nostru, ţintim să acoperim 10% din cota de piaţă globală pe această categorie.”

Despre cum vrea Alexandrion Group să cucerească industria globală de băuturi alcoolice puteți citi în acest interviu exclusiv, unde Nawaf Salameh a explicat pentru Progresiv strategia de dezvoltare a producătorului.

Gin Siginia produs nou lansat de Alexandrion Group. Afla mai multe pe revistaprogresiv.ro
Alexandrion Group lansează un nou brand de gin, Siginia
Alexandrion Group, parte din Nawaf Salameh Family Office, lansează un nou brand de gin, Siginia, inspirat de...
Alexandrion Group vrea 10% din producția globală de whisky single malt, brandy, rom și votcă în următorii 10 ani
Alexandrion Group vrea 10% din producția globală de whisky single malt, brandy, rom și votcă în următorii 10 ani
Alexandrion Group, cel mai mare producător şi distribuitor de băuturi spirtoase şi vinuri spumante din România,...

Horia Colibaşanu, Brand Ambassador OMU Vodka, explică asocierea cu brandul OMU Vodka: „Mi-am ȋnceput cariera de alpinist ȋn Munţii Bucegi, acolo unde se află Vârful Omu. Prima mea excursie a fost pe Platoul Bucegi. Eram ȋn clasa a XI-a, am plecat cu ruscacul ȋn spate din Gara Sinaia şi timp de o săptămână am facut exact ce mi-am dorit: am urcat munţii şi am avut un sentiment foarte placut de libertate. Pentru mine, Munţii Bucegi şi Vârful Omu au o semnificaţie aparte, reprezintă ȋnceputul ȋn cariera de alpinist. Aşa că am fost entuziasmat de discuţia pe care am avut-o cu reprezentanţii Alexandrion Group, care mi-au propus rolul de Brand Ambassador. Mi s-a parut ca am multe lucruri ȋn comun cu OMU Vodka: este un brand autentic, cinstit, care face ceea ce spune; atât eu, cât şi OMU Vodka preferăm frigul, ne simţim mai bine la -30 de grade Celsius decât la +30 de grade Celsius. Pentru mine, cel mai important lucru, atunci când ajung pe un vârf montant, de oriunde din lume, este să ridic tricolorul României. OMU Vodka este un brand 100% românesc şi cred că acesta este cel mai important atribut pe care ȋl are, care, cu siguranţă va cuceri consumatori din multe ţări, aşa cum alpiniştii cuceresc noi culmi, mereu.”

Alexandrion Group este lider în producția și distribuția băuturi spirtoase și vinuri din România și singurul producător de single malt din țară. Grupul are o istorie de peste 200 de ani în industria de băuturi spirtoase locale, producând unele dintre cele mai puternice mărci din România, la DISTILERIILE ALEXANDRION SABER 1789, recunoscute atât la nivel național, cât și internațional pentru calitatea și rafinamentul lor. Portofoliul de produse include băuturi tradiționale românești și produse internaționale. Alexandrion 5* și 7*, celebrul vinars Brâncoveanu XO, VS și VSOP, lichiorul de fructe SABER Elyzia, distilatul de fructe Zolmyr, Vodka Kreskova precum și alte produse au asigurat Grupului poziția de lider al pieței de băuturi spirtoase și tradiționale din România. Începând cu anul 2018, Grupul și-a extins activitatea, completându-și portofoliul cu vinuri, liniștite și spumante.

Alexandrion Group intră pe piața din Japonia, unde va deschide o firmă de distribuție
Alexandrion Group intră pe piața din Japonia, unde va deschide o firmă de distribuție
Alexandrion Group, unul dintre cei mai mari producători români de băuturi spirtoase și vinuri, ce și-a extins...
Nawaf Salameh, Alexandrion Group: ”Pregătim România să înlocuiască Rusia pe producția de vodcă”
Nawaf Salameh, Alexandrion Group: ”Pregătim România să înlocuiască Rusia pe producția de vodcă”
La cinci ani de la momentul în care a pus România pe harta producției de whiskey single malt, Nawaf Salameh,...
Alexandrion Group are o nouă structură organizațională
Alexandrion Group are o nouă structură organizațională
Alexandrion Group are o nouă structură organizaţională care permite o gestionare mai eficientă a afacerilor...
Afacerile Alexandrion Group au trecut pragul de 1 mld. lei
Afacerile Alexandrion Group au trecut pragul de 1 mld. lei
Alexandrion Group, unul dintre cei mai mari producători și distribuitori de băuturi spirtoase și vinuri din...