Alexandrion Group intră pe piața din Japonia, unde va deschide o firmă de distribuție

Alexandrion Group, unul dintre cei mai mari producători români de băuturi spirtoase și vinuri, ce și-a extins semnificativ prezența la nivel global, anunță intrarea pe piața din Japonia. Planurile pe termen lung ale producătorului includ deschiderea unei firme de distribuție în 2024 și producția de whisky japonez, ce va fi exportat din țările din rețeaua sa. Alexandrion Group intră pe piața din Japonia, unde va deschide o firmă de distribuție

Lansarea oficială a portofoliului premium de băuturi spirtoase și vinuri a avut loc în cadrul unei recepții organizate la Tokyo, evenimentul fiind primul pas în planurile de expansiune ale Grupului Alexandrion în Japonia. Printre brandurile introduse pe piața japoneză se numără: Carpathian Single Malt Whisky, Brâncoveanu Vinars, Alexandrion, Kreskova Vodka, Saber Elyzia, Rhein Extra şi Hyperion.

Cu o reţea globală extinsă, coordonată prin intermediul unor hub-uri de business deschise în SUA (care acoperă inclusiv Canada şi teritoriile din regiune), Brazilia (care deserveşte ţările din America de Sud), Dubai – UAE (care acoperă India şi ţările din Africa şi Orientul Mijlociu), Regatul Unit al Marii Britanii (de unde este coordonată activitatea pentru 41 de ţări din Europa), Alexandrion Group are planuri ambiţioase pentru Japonia.

„Alexandrion Group a crescut foarte mult în ultimii ani. Produsele noastre sunt disponibile pe aproape toate continentele și pentru că am vândut deja unele dintre acestea în Japonia, iar reacţiile consumatorilor au fost pozitive, am făcut următorul pas logic înainte: vom deschide o companie de distribuție în Japonia în primul semestru al anului 2024, o țară în care consumatorii apreciază băuturile spirtoase si vinurile premium, de calitate, aşa cum sunt produsele noastre. De asemenea, explorăm trei rute care ne vor permite să producem băuturi în Japonia: fie vom cumpăra un teren pentru a construi propria distilerie, fie vom construi o distilerie în parteneriat, fie vom cumpăra o distilerie existentă », a explicat Dr. Nawaf Salameh, Președinte Fondator Alexandrion Group.

Vezi și: Alexandrion Group a inaugurat a doua distilerie și are în plan noi investiții

Planurile Alexandrion Group

Strategia de vânzări a Grupului Alexandrion pentru Japonia va fi construită în jurul portofoliului  de băuturi spirtoase și vinuri premium și ultra-premium. În ceea ce privește băuturile spirtoase, Grupul își propune să vândă peste 50 de tipuri de whisky single malt și blended malt, gamele premium Brâncoveanu Vinars, brandy Alexandrion Flavours și lichioruri din fructe din gama Saber Elyzia, precum și gin și vodcă premium și ultra-premium. Consumatorii japonezi vor avea ocazia să cumpere și să consume vinuri premium din gamele Hyperion și Rhein Extra, precum și vermut premium.

Gin Siginia produs nou lansat de Alexandrion Group. Afla mai multe pe revistaprogresiv.ro
Alexandrion Group lansează un nou brand de gin, Siginia
Alexandrion Group, parte din Nawaf Salameh Family Office, lansează un nou brand de gin, Siginia, inspirat de...
Alexandrion Group vrea 10% din producția globală de whisky single malt, brandy, rom și votcă în următorii 10 ani
Alexandrion Group vrea 10% din producția globală de whisky single malt, brandy, rom și votcă în următorii 10 ani
Alexandrion Group, cel mai mare producător şi distribuitor de băuturi spirtoase şi vinuri spumante din România,...

„Cererea de whisky japonez este foarte mare pe piețele care fac parte din rețeaua noastră de distribuție. Când distileria noastră din Japonia este gata, vom produce whisky japonez şi îl vom exporta pe acele piețe”, a adăugat dr. Nawaf Salameh.

De asemenea, Grupul Alexandrion plănuiește ca în al doilea semestru al anului 2024 să lanseze game premium și ultra-premium de rom în România și Japonia.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Ambasadei României în Japonia şi s-a bucurat de prezenţa E.S. domnul Ovidiu Dranga, Ambasador Extraordinar şi Plenipotențiar al României în Japonia şi E.S. domnul Dimitris Caramitsos-Tziras, Ambasador Extraordinar şi Plenipotențiar al Greciei în Japonia, care au vorbit despre relaţiile strânse dintre România, Grecia şi Japonia. Allan Anderson, Master Distiller Carpathian Single Malt Whisky & Whisky Director Alexandrion Group, Jean-François Joumier, Master Distiller & Oenolog Domeniile Alexandrion Rhein 1892 și Lorenzo Vergani, Operations & Rum Director Alexandrion Group au oferit oaspeților informații detaliate despre notele de degustare ale produselor, ingredientele, procesele de producție și premiile obținute la competiţiile internaţionale.

Alexandrion Group este lider în producția și distribuția băuturi spirtoase și vinuri spumante din România și singurul producător de single malt din țară. Grupul are o istorie de peste 200 de ani în industria de băuturi spirtoase locale, producând unele dintre cele mai puternice mărci din România, la DISTILERIILE ALEXANDRION SABER 1789, recunoscute atât la nivel național, cât și internațional pentru calitatea și rafinamentul lor. Portofoliul de produse include băuturi tradiționale românești și produse internaționale. Alexandrion 5* și 7*, celebrul vinars Brâncoveanu XO, VS și VSOP, lichiorul de fructe SABER Elyzia, distilatul de fructe Zolmyr, Vodka Kreskova precum și alte produse au asigurat Grupului poziția de lider al pieței de băuturi spirtoase și tradiționale din România. Începând cu anul 2018, Grupul și-a extins activitatea, completându-și portofoliul cu vinuri, liniștite și spumante.

Cum vrea Alexandrion Group să cucerească industria globală de băuturi alcoolice
Cum vrea Alexandrion Group să cucerească industria globală de băuturi alcoolice
Cu o rețea extinsă la nivel global, prin intermediul unor huburi de business deschise în SUA, Brazilia, Dubai sau...
Alexandrion Group pune punct parteneriatului cu William Grant & Sons
Alexandrion Group pune punct parteneriatului cu William Grant & Sons
Alexandrion Group, liderul pieţei de băuturi spirtoase și vinuri spumante din România și jucător important în...
Alexandrion Group a inaugurat a doua distilerie și are în plan noi investiții
Alexandrion Group a inaugurat a doua distilerie și are în plan noi investiții
Alexandrion Group, cel mai mare producător şi distribuitor de băuturi spirtoase şi vinuri spumante din România...
Afacerile Alexandrion Group au trecut pragul de 1 mld. lei
Afacerile Alexandrion Group au trecut pragul de 1 mld. lei
Alexandrion Group, unul dintre cei mai mari producători și distribuitori de băuturi spirtoase și vinuri din...