FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Diageo, tranzacție de peste 450 milioane de euro

Diageo, tranzacție de peste 450 milioane de euro

Diageo, lider global pe piaţa de băuturi alcoolice, vinde unitatea de producție Guinness din Camerun către francezii de la Castel Group pentru suma de 458 de milioane de euro, scrie Esmmagazine.com.

În urma acestei tranzacții Castel preia, pe lângă unitatea de producție, și distribuția la nivel național a brandului Guinness în Camerun. Tranzacția urmează să fie finalizată în prima jumătate a anului fiscal 2023.

În schimb, Diageo a anunțat la începutul acestui an, că va investi 87,5 milioane de euro într-o nouă microberărie și un hub – Guinness at Old Brewer’s Yard – în Covent Garden, Londra. Microberăria va fi deschisă în toamna anului 2023 și va crea 150 de locuri de muncă. Spațiul a aparținut unei vechi berării, deținute de compania Mercers, care a produs prima bere în 1722, Guiness urmând să readucă la viață tradiția locului, după 300 de ani. În spațiul nou creat vor fi produse beri în ediție limitată și vor fi organizate tururi de prezentare alături de specialiști Guinness.

Compania Diageo a fost deosebit de activă în ultima perioadă, fiind în centrul mai multor tranzacții. Producătorul a vândut recent marca Picon grupului italian Campari pentru 119 milioane de euro.

Diageo este lider global pe piaţa băuturilor alcoolice, având un portofoliu remarcabil de băuturi cuprinzând branduri de renume precum whisky-urile Johnnie Walker, Crown Royal, J&B, Buchanan's și Windsor, vodca Smirnoff, Cîroc şi Ketel One, dar şi Captain Morgan, Baileys, Don Julio, Tanqueray şi Guinness. Produsele se vând în mai bine de 180 de ţări din întreaga lume.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content