FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > CTP Group vrea să-și dubleze portofoliul de parcuri logistice până în 2023

CTP Group vrea să-și dubleze portofoliul de parcuri logistice până în 2023

CTP Group, companie prezentă și în România, își propune să dubleze dimensiunea rețelei sale paneuropene de parcuri logistice până la 20 de milioane de merti pătrați de suprafață închiriabilă până la sfârșitul deceniului, pe fondul previziunilor privind cererea puternică și continuă de spații industriale și logistice în Europa Centrală și de Est.

Obiectivul de creștere al CTP este susținut de un raport intern de research, care arată că cererea de spații imobiliare industriale și logistice pe piețele din Europa Centrală și de Est va depăși performanța Europei de Vest și de Sud, deoarece o combinație puternică de cinci factori determină o creștere continuă în acest sector.

CTP este cel mai mare dezvoltator, proprietar și operator de proprietăți industriale și logistice listat la bursă din Europa în funcție de suprafața închiriabilă, cu un portofoliu actual de 10,5 milioane mp. Compania a adunat o rezervă de terenuri de 20 de milioane mp pe piețele sale principale din Europa Centrală și de Est, precum și în Germania, Austria și Olanda, unde își propune să dezvolte încă 10 milioane mp de spații logistice până în 2030, generând venituri anuale din chirii de 1 miliard de euro, pe un portofoliu de 20 de milioane mp.


Citește și: Ana Dumitrache, managerul cu o carieră ghidată de corectitudine;


În România, CTP deține o suprafață totală de aproximativ 2,5 milioane mp de depozite de clasa A în multiple orașe, precum: Arad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Oradea, Pitești, Sibiu sau Timișoara.

"CTP crede de mult timp în potențialul CEE și nu există nicio îndoială că o combinație de baze economice puternice, mega tendințe globale emergente - cum ar fi creșterea nearshoring-ului - și dinamica pieței imobiliare înseamnă că regiunea CEE va continua să aibă performanțe superioare piețelor mai dezvoltate din Europa, determinând o cerere suplimentară de spații logistice și industriale. CTP este perfect poziționat pentru a răspunde acestei cereri, având o importantă rezervă de terenuri de dezvoltare în întreaga regiune, care ne va permite să ne dublăm GLA până la sfârșitul deceniului, dezvoltând și operând spații industriale și logistice extrem de sustenabile și orientate spre client, pe care le cer ocupanții moderni", a declarat Remon Vos, CEO al CTP.

"Creșterea continuă a cererii de spații industriale și logistice în Europa Centrală și de Est este susținută de o combinație unică de factori, cu o creștere economică puternică care alimentează creșterea consumului și o creștere continuă a e-commerce, care a rămas în mod istoric în urma Europei de Vest, dar care acum recuperează masiv. Între timp, infrastructura și conectivitatea mult îmbunătățite, împreună cu o forță de muncă calificată și competitivă, înseamnă că regiunea este perfect plasată pentru a profita de cererea în creștere. Anticipăm că aceste elemente fundamentale vor determina o creștere continuă a cererii de spații industriale și logistice până la sfârșitul deceniului", a punctat și Bert Hesselink, Group Client Relationship Director la CTP.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content