CTP se extinde în România prin achiziția a 270000 mp de depozite și 30 ha de teren

CTP, cel mai mare dezvoltator, proprietar și administrator de spații industriale și logistice listat din Europa, a achiziționat de la Globalworth, principalul investitor de birouri din Europa Centrală și de Est (ECE), un portofoliu industrial de 270000 mp GLA și 30 ha teren în șase locații cheie din România. CTP se extinde în România prin achiziția a 270000 mp de depozite și 30 ha de teren

Portofoliul este compus din șase parcuri industriale, oferind un mixt adecvat de locații în vecinătatea parcurilor CTP (București, Arad), precum și locații complementare care consolidează prezența CTP în zonă (Pitești, Oradea, Timișoara).

„Această achiziție extinde semnificativ portofoliul nostru din România prin adăugarea a peste 270.000 mp și introduce 40 de noi nume în lista noastră diversificată de chiriași. Suntem mândri să primim fiecare nou chiriaș în familia CTP. În plus, achiziția include 30 de hectare de teren excedentar, ceea ce ne permite să ne continuăm angajamentul față de dezvoltarea organică în vestul României. Această dezvoltare nu va aduce beneficii doar chiriașilor noștri, ci va contribui pozitiv și pentru comunitățile locale”, a declarat Remon Vos, CEO al CTP Group.

„Prin vânzarea acestor active secundare, Globalworth își reafirmă angajamentul de a se concentra asupra segmentului clădirilor de birouri, unde deține avantaje competitive atât la nivel local, cât și re-gional. Această decizie strategică va facilita alocarea mai multor resurse către extinderea operațiunilor noastre principale, pentru a inova și a oferi plus valoare chiriașilor și acționarilor noștri. De asemenea, ne va crește semnificativ lichiditatea, oferind companiei capitalul necesar pentru a profita de oportuni-tățile strategice viitoare”, a completat Dennis Selinas, CEO al Globalworth.


Citește și CTP își extinde parteneriatul cu Cargus prin o nouă locație în Sibiu


„Firma noastră de brokeraj a fost onorată să ajute CTP să achiziționeze o parte din portofoliul de logisti-că deținut integral de Globalworth în România, valorificând cunoștințele noastre profunde de piață și abordarea strategică pentru a facilita această tranzacție de referință în peisajul imobiliar din regiune", a declarat Alessandro Gallinella, fondator AGBC.

Această achiziție reprezintă o etapă semnificativă pentru portofoliul românesc al CTP, deoarece atinge pragul de 2,91 milioane mp GLA al depozitelor moderne sustenabile Clasa A. Această expansiune poziționează CTP pentru creștere și extindere continuă.

CTP este cel mai mare proprietar, dezvoltator și manager listat din Europa al proprietăților imobiliare industriale și logistice după suprafața brută închiriabilă, deținând 12 milioane mp de GLA în 10 țări (până la 31 martie 2024). Compania certifică toate clădirile noi conform standardului BREEAM la nivelul „foarte bun” sau peste și a câștigat un rating ESG cu risc neglijabil de la Sustainalytics, reconfirmându-și angajamentul față de sustenabilitate.

Globalworth este o companie imobiliară activă în Europa Centrală și de Est, listată la Bursa de Valori de la Londra, în segmentul AIM. A devenit principalul investitor pe piața imobiliară de birouri din CEE prin poziția sa de lider de piață atât în Polonia, cât și în România. Globalworth investește, dezvoltă și gestionează direct clădiri de birouri și parcuri industriale de înaltă calitate, în locatii premium, care generează venituri din închirierea de spații către companii de top din întreaga lume. Gestionat de 269 de profesioniști în Cipru, Guernsey, Polonia și România, portofoliul companiei are o valoare totală de trei miliarde de euro, la 31 decembrie 2023.

Aproximativ 96,8% din portofoliu este reprezentat de active producătoare de venit, predominant în sectorul de birouri și închiriate către aproximativ 715 companii naționale și multinaționale. În Polonia, Globalworth este prezentă în Varșovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia, Gdansk si Katowice, în timp ce în România proprietățile se regăsesc în București, Timișoara, Constanta, Pitești, Arad, Oradea, Târgu-Mureș și Craiova.

FineStore se alătură comunității CTP prin închirierea unui depozit de aproape 10.000 mp
FineStore se alătură comunității CTP prin închirierea unui depozit de aproape 10.000 mp
CTP, proprietar și dezvoltator de spații logistice și industriale din Europa, a livrat pentru FineStore, magazin online de băuturi alcoolice din...
CTP, creștere a veniturilor nete din chirii de peste 26% în S1
CTP, creștere a veniturilor nete din chirii de peste 26% în S1
CTP a înregistrat în primul semestru din 2023 venituri nete din chirii de 268,3 milioane de euro, în creștere cu 26,8% față de anul precedent,...
CTP Group vrea să-și dubleze portofoliul de parcuri logistice până în 2023
CTP Group vrea să-și dubleze portofoliul de parcuri logistice până în 2023
CTP Group, companie prezentă și în România, își propune să dubleze dimensiunea rețelei sale paneuropene de parcuri logistice până la 20 de...
Tranzacție în piața de logistică: CTP cumpără portofoliul imobiliar al FM Logistic
Tranzacție în piața de logistică: CTP cumpără portofoliul imobiliar al FM Logistic
CTP, cel mai mare proprietar, dezvoltator și administrator de spații industriale și logistice din Europa, după suprafața închiriabilă, a...