Carmangeria Meat Concept Store mai pune o locație pe harta expansiunii
La circa patru ani de la inaugurarea conceptului Meat Concept Store, Răzvan Harabagiu, tânărul care se află în spatele businessului, a deschis la începutul lunii octombrie a treia carmangerie. Magazinul este localizat tot în Iași, însă de data aceasta antreprenorul a încercat marile centre comerciale, noua carmengerie Meat Concept Store fiind inaugurată în Palas Mall.
”Celelalte locații sunt poziționate în cartiere, așa că am ales ceva nou pentru a treia carmangerie. Investiția s-a ridicat la aproximativ 80.000 de euro și, la fel ca și în cazului unității din Nicolina, am lucrat cu un arhitect. Diferența însă față de celelalte carmangerii constă în faptul că aici nu avem zonă de procesare și am inclus partea de cooking. Astfel, vorbim cumva despre un concept hybrid care nu se rezumă doar la actul de vânzare”, a precizat Răzvan Harabagiu.
În ceea ce privește sortimentația, antreprenorul a reunit produsele care performează cel mai bine în celelalte locații. ”Nu sunt schimbări majore. Vorim despre câteva sute de SKU-uri, toate produse care nu sunt disponibile și în marile lanțuri de magazine, însă a fost nevoie să fim eficienți tocmai pentru că spațiul total este de 100 de metri pătrați”, a mai spus acesta.
Astfel, pe lângă specialitățile de vită precum antricotul de Argentina, Noua Zeelandă sau Uruguai, New York steak-ul de Italia sau ceafa de Black Angus, clienții pot găsi la Meat Concept Store și o gamă variată de produse preparate chiar în carmangerie: hamburgeri, coaste de porc marinate, frigărui de vită, mici, cârnăciori, dar și brânzeturi, dulcețuri și siropuri. Pe categoria de băuturi alcoolice, antreprenorul a mizat pe bere artizanală și vinuri, în cazul acestora din urmă sortimentația fiind extinsă.
În ceea ce privește performanța magazinului, bilanțul primelor săptămâni de funcționarea arată bine. ”Avem în medie 150-200 de clienți pe zi, iar valoarea bonului de cumpărături este undeva la 30-40 de lei. Oricum, este mult prea devreme ca să îmi fac o părere, pentru că nu avem experiența marilor centre comerciale”, precizează proprietarul Meat Concept Store.
Cât despre planurile de viitor, Răzvan intenționează să ducă conceptul Meat Concept Store în afara Iașiului. ”Cred că odată cu a cea de-a treia deschidere am acoperit foarte bine orașul, astfel că, după ce vom stabili clar care sunt procedurile, ne gândim serios la noi orașe. Primul pe lista este București, urmat apoi de Suceava. Avem însă nevoie de puțin timp pentru că nu vreau să distrugem conceptul de băcănie”, spune acesta.
Mai multe detalii despre cum a luat naștere Meat Concept Store puteți citi într-un articol pe larg aici.