FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Bomboanele Smarties, ambalaje 100% din hârtie reciclabilă

Bomboanele Smarties, ambalaje 100% din hârtie reciclabilă

Nestlé anunță că marca de bomboane de ciocolată Smarties folosește acum ambalaje din hârtie reciclabilă pentru întreg portofoliul global. Smarties este primul brand global de dulciuri care trece la 100% ambalaje din hârtie reciclabilă, eliminând astfel aproximativ 250 de milioane de ambalaje din plastic la nivel global în fiecare an.

“Trecerea la ambalaje din hârtie reciclabilă pentru întreaga gamă de produse Smarties reprezintă una dintre inițiativele cheie de sustenabilitate ale companiei pentru categoria de dulciuri. Prin această decizie suntem cu un pas mai aproape de atingerea obiectivului de a avea toate ambalajele reciclabile sau reutilizabile până în 2025 și de a reduce cu o treime utilizarea materialelor plastice noi, în aceeași perioadă.”, declară Alexander von Maillot, Global Head of Confectionery Nestlé.

Noul ambalaj din hârtie al produselor Smarties provine din surse sustenabile și este format din hârtie cretată, etichete din hârtie și cutii de carton. În același timp, pe ambalaj au fost incluse informații despre modul corespunzător de a arunca ambalajele după folosire, pentru a crește gradul de conștientizare în rândul consumatorilor. În România, portofoliul de produse Smarties este format din Smarties tub 38g, Smarties tub 130g și Smarties Mini 158g.

“Inițiativa Nestlé de a utiliza doar ambalaje din hârtie reciclabilă pentru întreaga gamă Smarties la nivel global reprezintă o dovadă în plus a angajamentului asumat de companie, acela de a aborda problema deșeurilor de ambalaje în toate țările în care compania operează, contribuind astfel la dezvoltarea unui viitor sustenabil. Avem planuri ambițioase ce vizează întreg portofoliul de dulciuri, dar ne-am dorit să începem, în mod simbolic, cu un brand destinat copiilor. Nestlé dorește ca produsele sale să fie atât gustoase și sănătoase, cât și mai bune pentru mediu. Astfel, trecerea întregului portofoliu global Smarties la 100% ambalaje din hârtie reciclabilă reprezintă un pas al companiei pentru un viitor sustenabil și o invitație către consumatori să ia parte la acest demers”, spune Silvia Sticlea, Business Executive Officer Confectionery & Dairy South East Market Nestlé.

“Dezvoltarea de soluții sigure și potrivite pe bază de hârtie pentru produsele Smarties a necesitat o inovație în ceea ce privește materialele noi. Acestea au fost testate de către experții în ambalaje ai companiei, la centrul nostru de cercetare și dezvoltare – Nestlé Institute of Packaging Sciences din Elveția. În același timp, liniile de producție existente au fost adaptate pentru a permite o manipulare atentă a hârtiei, rezultând astfel noul ambalaj sustenabil pentru produsele Smarties”, menționează Louise Barrett, Head of Nestlé Confectionery Product Technology Centre din York.
 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content