FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Auchan a cumparat MGV Distri-Hiper

Auchan a cumparat MGV Distri-Hiper

Grupul francez de retail Auchan a cumparat 51% din societatea MGV Distri-Hiper, tranzactie in urma careia detine 100% din capitalul firmei si intra in mod oficial direct pe piata romaneasca. Societatea MGV Distri-Hiper SA a fost fondata in data de 17 mai 2005 pentru a infiinta si exploata magazine Auchan in Romania. Parteneriatul dintre diferitii actionari prevedea inca de la infiintare majorarea participatiei Auchan la capitalul societatii. Auchan, care detinea 29% din societate in momentul infiintarii acesteia, a achizitionat, la data de 26 noiembrie 2008, cele 20 de procente detinute de un grup de investitori privati romani. La 18 decembrie 2008, Auchan a semnat un acord de cumparare a partii de 51% detinute de fondatorii societatii. Transferul titlurilor se va efectua in cursul anului 2009, dupa obtinerea aprobarii tranzactiei de catre autoritatile romane din domeniul concurentei.

Christophe Dubrulle, Presedintele Consiliului de Administratie al Grupului Auchan, a declarat: „Aceasta operatiune este o dovada a ambitiei Auchan in Romania. Dorim sa ne continuam dezvoltarea pe termen lung in aceasta tara membra a Uniunii Europene, care are un puternic potential de crestere si intentionam sa contribuim la modernizarea comertului si la consolidarea puterii de cumparare a consumatorilor romani. Aceasta operatiune ne permite accelerarea dezvoltarii activitatilor noastre, ca o continuare a muncii remarcabile depuse de partenerii nostri si de echipele noastre pana in prezent.”

Din 2006, MGV Distri-Hiper a deschis sase hypermarketuri Auchan, dintre care doua in ultimele luni (unul la Suceava la data de 15 noiembrie, iar al doilea in Bucuresti Militari la 11 decembrie), precum si un supermarket. Compania intentioneaza sa deschida 2 noi hypermarketuri in 2009. Philippe Le Grignou a fost numit presedinte al MGV Distri-Hiper, companie care numara 3.500 de angajati la 31 decembrie 2008.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content