FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Nestlé lansează gama de suplimente NANCARE

Nestlé lansează gama de suplimente NANCARE

Nestlé, prin divizia Infant Nutrition, aduce pe piață suplimentele Nestlé NANCARE Picături cu vitamina D, Nestlé NANCARE DHA Vitaminele D și E, Nestlé NANCARE Flora-Equilibrium, după numeroase cercetări în domeniu. Conform studiilor, Vitamina D este un nutrient important pentru menținerea sănătății oaselor și pentru funcționarea normală a sistemului imunitar. Deficiența severă de vitamina D la sugari poate duce la numeroase probleme de sănătate, printre care la rahitism, risc crescut de osteoporoză ulterior în viață. Orice nivel de deficiență de vitamina D este asociat cu o vulnerabilitate sporită la afecțiuni precum astm, diabet de tip 1, infecții respiratorii, gripă. Rahitismul se dezvoltă spre sfârșitul primului an de viață și pe parcursul celui de-al doilea an și poate fi prevenit cu aportul adecvat de vitamina D7.

Autoritățile în domeniu recomandă suplimentele de vitamina D pentru sugari și copii, pentru că aportul adecvat de vitamina D este dificil de atins fără a apela la suplimente din următoarele motive: alimentația sugarilor este săracă în vitamina D și expunerea la lumina solară este adesea redusă la vârsta fragedă. Experții recomandă suplimentele de vitamina D în special pentru sugarii cu factori de risc crescut pentru deficiențe, inclusiv cei exclusiv alăptați, sugarii născuți prematur, cei cu ten închis la culoare, și toți sugarii și copiii cu expunere limitată la lumina soarelui.

„Autoritățile internaționale (IOM, ESPGHAN, Societatea Italiană de Pediatrie și Societatea Română de Pediatrie) recomandă o doză zilnică de 400 IU de vitamina D pentru sugari. În acest sens, Nestlé NANCARE Picături cu vitamina D, Nestlé NANCARE Picături cu DHA și vitaminele D și E pot completa aportul zilnic recomandat pentru dezvoltarea sănătoasă a copiilor noștri. Fiecare dintre produsele noastre sunt susținute de cunoștințele și cercetările făcute de peste 150 de ani de către Nestlé, și sunt special dezvoltate pentru copii”, spune Mihaela Bușu, Business Executive Officer Nestlé Infant Nutrition.

Nestlé NANCARE Picături cu vitamina D se poate administra zilnic, o dată pe zi, cu lingurița sau direct în gura. Se mai pot administra într-o linguriță cu lapte matern sau alte lichide.

DHA este un component structural principal al creierului și al retinei, un acid gras special care se regăsește în laptele matern și care joacă un rol critic în dezvoltarea creierului și a vederii. Corpul uman poate sintetiza DHA dintr-un acid gras esențial (ALA), dar rata la care se sintetizează este lentă. Organizația pentru Alimentație și Agricultură (FAO) a Națiunilor Unite stabilește că DHA ar trebui considerat condițional esențial în dezvoltarea timpurie. Creierul și ochii se dezvoltă rapid în primii ani de viață. Dacă la naștere creierul unui sugar are 25% din greutatea unui creier adult, la 2 ani ajunge la 80% din dimensiunea maximă. De asemenea, sugarii se nasc cu o vedere slabă, care se dezvoltă complet până la vârsta de 2 ani. Astfel, aportul adecvat de DHA este esențial de la o vârstă fragedă.

Ghiduri privind aportul adecvat de DHA la sugari au fost emise de mai multe autorități medicale. EFSA 2013 arată că pentru copiii cu vârstă între 0 și 24 de luni este recomandat un aport de DHA de 100mg/zi. Însă sunt dificultăți în acoperirea necesarului de DHA doar prin dietă, de aceea suplimentele de DHA pot completa aportul necesar copiilor.

La rândul ei vitamina E ajută la protecția componentelor celulelor împotriva stresului oxidativ. EFSA a declarat că a fost stabilită o relație de cauză efect între aportul alimentar de vitamina E și protecția ADN-ului, proteinelor și lipidelor împotriva stresului oxidativ. Numai patru picături de Nestlé NANCARE Picături cu DHA și vitamina D și E completează necesarul zilnic recomandat și contribuie la dezvoltarea și funcționarea normală a creierului, menținerea sănătății sistemului osos și funcționarea normală a sistemului imunitar.

Pe lângă deficitul de vitamina D și E, sugarii și copiii se confruntă și cu episoade de constipație. Cauzele principale ale constipației sunt un sistem digestiv imatur, colonizarea întârziată sau afectată a microbiotei intestinale, modificările de dietă și încercări repetate de reținere a scaunelor din cauza temerilor privind experiențele anterioare neplăcute. Constipația afectează până la 30% dintre sugari și copii, iar incidența acestei afecțiuni atinge valoarea de vârf în intervalul de vârstă 2 și 4 ani.

Nestlé NANCARE Flora-Equilibrium conține oligozaharide GOS/FOS care favorizează echilibrul florei intestinale. GOS (galacto-oligozaharidele) și FOS (fructo-oligozaharidele) sunt oligozaharide prebiotice, care au efect benefic asupra gazdei prin stimularea selectivă a creșterii activității uneia sau a unui număr limitat de specii bacteriene rezidente deja în colon și astfel încearcă să îmbunătățească sănătatea gazdei. Flora intestinală alterată poate duce la constipație, o tulburare caracterizată de un număr redus de scaune și/sau de scaune tari, care necesită un efort excesiv pentru a fi eliminate. Două plicuri pe zi de Nestlé NANCARE Flora-Equilibrium amestecate în apă/lapte favorizează echilibrul florei intestinale.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content