Caroli Foods lanseaza o legenda: Salam de Sibiu 1935 | Progresiv
Caroli Foods lanseaza Salam de Sibiu 1935, un produs realizat dupa reteta originala a salamului de Sibiu, creata de Filippo Dozzi in 1935 si care presupune un proces de fabricatie de 90 de zile.
Recuperarea retetei originale si cercetarea asociata au reprezentat o investitie de aproximativ 50.000 de euro si un an de testari succesive. In prima etapa, produsul va fi disponibil intr-un numar limitat de locatii, in mod special datorita noilor specificitati ale procesului de productie, care presupune cel mai lung proces de fabricatie de pe piata.
"Salamul de Sibiu 1935 trimite, de fapt, la o experienta gastronomica, inseamna o redescoperire a unui gust rafinat, din trecut, pe care astazi consumatorii nu il mai regaseau", declara Andrew Taylor, Vicepresedinte Comercial Caroli Foods.
Ideea lansarii de catre Caroli Foods a Salamului de Sibiu 1935 a aparut cu un an in urma, iar decizia lansarii pe piata a fost luata dupa testarea succesiva a produsului, atunci cand rezultatele "blind testului" fata de produsele competitiei au indicat o preferinta de peste 84% a subiectilor pentru Salamul de Sibiu 1935 propus de Caroli Foods. Consumatorii au avut de apreciat aspectul exterior, mirosul si gustul.
Pentru fabricarea acestui produs s-au folosit doar ingrediente naturale precum: carne de porc, slanina, condimente naturale si sare. Gustul autentic al Salamului de Sibiu 1935 este dat atat de procesul de maturare deosebit, cat si de carnea atent selectionata din care au fost prelucrate doar partile anatomice de cea mai buna calitate: muschi si pulpa de porc.