Ursus Breweries lansează un Hard Seltzer pe piața băuturilor alcoolice din România
Ursus Breweries este primul producător de bere din România care lansează o băutură alcoolică de tipul hard seltzer - Viper Hard Seltzer.
Apărută pe piața din SUA în 2016, Hard Seltzer reprezintă o nouă categorie de băuturi alcoolice, carbonatată, ce are la bază apă acidulată și arome naturale de fructe. Viper nu conține coloranți artificiali, conservanți și gluten, având 96 kcal/ 330 ml și un conținut moderat de alcool, de 4% vol.
„Lansarea Viper Hard Seltzer este o inovație pe piața băuturilor alcoolice. Toate categoriile importante de băuturi alcoolice se bazează pe rețete care există de sute sau chiar mii de ani în urmă. Însă dorința de inovație a existat întotdeauna, așa că, de-a lungul timpului, au apărut diferite sortimente de băuturi care își doreau să atragă tot mai mulți consumatori către o experiență senzorială aparte. Ultima reușită poate fi considerată categoria de mixuri de bere, inventată la începutul secolelor XIX – XX. Între timp însă, nu a mai apărut o altă băutură revoluționară, până acum. Așa că suntem încântați să oferim consumatorilor ceva nou și să lansăm o băutură într-o nouă categorie de băuturi alcoolice - categoria hard seltzer”, a declarat Marian Olteanu – Head of New Categories, Ursus Breweries.
Viper Hard Seltzer este produs în Plzen, Republica Cehă, mai exact în fabrica de bere Pilsen. Apa folosită provine dintr-un izvor aflat la 100 de metri adâncime, sub bazinul Pilsen.
„România este una dintre primele țări din Europa unde am ales să lansăm Viper Hard Seltzer și pentru acest sezon am pregătit consumatorilor multe surprize. Viper este o băutură dedicată celor care se bucură de fiecare moment petrecut alături de prieteni și care aleg să consume băuturi alcoolice într-un mod responsabil”, adaugă Sorin Tudor, Brand Manager Viper, Ursus Breweries.
Procesul de producție pentru Viper este asemănător cu procesul de fabricare a berii. Apa este ingredientul principal și este procesată într-un recipient special de fierbere. Spre sfârșitul procesului de preparare, în timpul răcirii, se adaugă o bază de glucoză-fructoză pentru obținerea alcoolului și astfel începe procesul de fermentare naturală cu drojdie. După aproximativ șase zile de fermentare cu ajutorul drojdiei de bere, nivelul dorit de alcool și CO2 este atins. În continuare, lichidul este purificat pentru a fi limpede și cristalin, iar pentru a spori gustul răcoritor, produsul este îmbogățit cu aromă naturală de lime și cu suc de lime.
Din punctul de vedere al ambalajului, Viper va putea fi găsit la raft atât la sticlă, cât și la doză cu un volum de 330 ml și este lansat în variantele cu aromă de lime și cranberry.
Ursus Breweries este cel mai mare producător de bere din România. Mărcile din portofoliul Ursus Breweries sunt Ursus, Timișoreana, Ciucaș, Peroni Nastro Azzurro, Grolsch, Azuga, Pilsner Urquell, Asahi Super Dry și St. Stefanus, alături de marca de cidru Kingswood. În prezent, Ursus Breweries deține trei fabrici de bere în Brașov, Buzău și Timișoara și o micro-berărie în Cluj-Napoca. Ursus Breweries face parte din grupul Asahi Europe & International.