FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Volume în creștere pentru Coca-Cola HBC pe piața locală în 2021

Volume în creștere pentru Coca-Cola HBC pe piața locală în 2021

Coca-Cola HBC România, liderul pieței locale de băuturi răcoritoare, a încheiat anul 2020 cu volume în creștere. Astfel, compania a raportat pentru anul trecut un avans de 9% al volumelor comercializate prin comparație cu aceeași perioadă a anului anterior, până la pragul de 202,5 milioane de navete (unit cases n.r.).

„În România, volumele au înregistrat un avans de 9,2% anul trecut, cea mai dinamică categorie fiind cea de energizante. Segmentul de necarbonatate a fost pe un trend ascendent, în timp ce băuturile carbonatate au bifat un plus cuprins între 6-9%, cu o performață foarte bună bifată de categoria de băuturi pentru adulți, care a raportat un avand de 25% (mid twenties n.r)”, este precizat în raportul financiar.

Regiunea piețelor emergente, din care face parte și România, alături de Armenia, Belarus, Bosnia și Herzegovina, Bulgaria, FYROM, Moldova, Muntenegru, Nigeria, Rusia, Serbia și Ucraina, a înregistrat o creștere de 19% în volum, până la 1,407 milioane de navete (unit cases). Cea mai bună performanță la nivelul regiunii a fost raportată de Armenia și Nigeria, unde volumele au marcat un plus de 30%, respectiv 29% anul trecut. De altfel, România este țara cu cea mai mică rată de creștere la nivelul regiunii.

Cât despre vânzările nete în regiune, producătorul și-a majorat veniturile în 2021 cu 19%, până la 3,32 miliarde de euro. Potrivit raportului financiar, regiunea piețelor emergente generează 58% din volumele comercializate și 46% din cifra de afaceri raportată de companie.

La nivel de grup, volumele Coca-Cola HBC au înregistrat un avans de 12% până la 2.412 milioane de navete (unit cases), în timp ce vânzările nete au raportat un plus de circa 17% până la 7,16 miliarde de euro.
Coca Cola Hellenic Bottling Company este unul dintre cei mai mari îmbuteliatori de Coca-Cola la nivel mondial, cu operațiuni în 28 de țări, și un volum total de peste 2 miliarde de navete pe an (unit cases).

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content