Coca-Cola HBC revine pe plus pe piața locală, în S1
Coca-Cola HBC România, liderul pieței locale de băuturi răcoritoare, a încheiat primul semestru al acestui an cu volume în creștere. Astfel, compania a raportat pentru primele șase luni ale acestui an un avans cuprins între 10% și 15% al volumelor comercializate prin comparație cu aceeași perioadă a anului trecut.
„În România, volumele s-au majorat cu 10-15%, performanța fiind susținută de relaxarea măsurilor de prevenție împotriva COVID-19, dar și a vânzărilor solide pe segmentul de consum acasă. De asemenea, merită menționat că toate categoriile au fost pe plus în primul semestru față de aceeași perioadă a anului trecut”, este precizat în raportul financiar.
Regiunea piețelor emergente, din care face parte și România, alături de Armenia, Belarus, Bosnia și Herzegovina, Bulgaria, FYROM, Moldova, Muntenegru, Nigeria, Rusia, Serbia și Ucraina, a înregistrat un avans de 19,1% în volum, până la 661 milioane de navete (unit cases). Cât despre vânzările nete în regiune, producătorul și-a majorat veniturile în primul semestru al acestui an cu 12,9%, până la 1,49 miliarde de euro. Și dacă vorbim despre profitul operațional îmbuteliatorul a raportat un rezultat foarte bun, bifând un plus de 45%, până la pragul de 203 milioane de euro.
Din perspectiva categoriilor, la nivelul regiunii din care face parte și România, Coca-Cola HBC a raportat creșteri în toate categoriile, cel mai bun rezultat fiind înregistrat de energizante (+94%) și de produse fără zahăr sau cu conținut redus de zahăr (+70,9%).
Potrivit raportului financiar, regiunea piețelor emergente generează 58% din volumele comercializate și 46% din cifra de afaceri raportată de companie.
La nivel de grup, volumele Coca-Cola HBC au înregistrat o creștere de 13,8% până la 1.126 milioane de navete (unit cases), în timp ce vânzările nete au raportat un avans de 14,7% până la 3,24 miliarde de euro.
Coca Cola Hellenic Bottling Company este unul dintre cei mai mari îmbuteliatori de Coca-Cola la nivel mondial, cu operațiuni în 28 de țări și un volum total de peste 2 miliarde de navete pe an (unit cases).