Ce aduce nou pe piaţă conceptul Marks&Spencer Food inaugurat de retailerul britanic. GALERIE FOTO

După 15 ani de prezenţă pe piaţa locală, Marks & Spencer, unul dintre retailerii de top din Marea Britanie, şi-a făcut intrarea în retailul alimentar românesc prin inaugurarea primei sale unităţi Marks & Spencer Food. Magazinul a fost deschis astăzi în centrul comercial Plaza România din Capitală.

„Anul 2015 este un an foarte interesant pentru Marks & Spencer în România. Suntem încântaţi că putem aduce în premieră clienţilor din România gama de produse alimentare M&S Food şi, în acelaşi timp, cel mai nou concept de magazin odată cu cele două lansări din această lună”, a precizat Sorin Stancu, Country Manager Marks & Spencer Balkans.

Decizia de a intra pe piaţa locală se datorează în principal cererii tot mai mari pe plan internaţional pentru divizia de produse alimentare a companiei, potrivit declaraţiilor managerului. La momentul actual, Marks&Spencer Food este prezent în peste 30 de ţări din întreaga lume, iar deschiderea magazinului M&S din Plaza România face parte din strategia retailerului de a îmbunătăţi experienţa de shopping a clienţilor din Bucureşti.

În ceea ce priveşte sortimentaţia, magazinul  pune la dispoziţia clienţilor peste 600 de tipuri de produse M&S. ”Business-ul Marks & Spencer Food la nivel internaţional este mult mai dezvoltat, iar din sortimentaţie fac parte şi produsele congelate, produsele fresh, produsele de panificaţie, dar şi articole non-alimentare. În România, ne concentrăm momentan pe produsele ambientale”, a explicat Sorin Stancu.  

Printre categoriile de produse prezente la raft se numără gama Best of British – care include produse tradiţionale britanice speciale, precum fursecuri, gemuri, marmelade şi ceaiuri English Breakfast; produsele de cofetărie şi cadouri – include produse precum Percy pigs, batoane de ciocolată elveţiană, trufe de ciocolată belgiană, ideale pentru gustări zilnice sau pentru a le oferi cadou pentru ocazii speciale; produse de lux şi biscuiţi, aperitive, dar şi articole de băcănie şi vinuri.

Articolele de băcănie includ o selecţie extinsă de paste şi sosuri pentru paste, dressing-uri pentru salate, condimente pentru mâncăruri exotice, supe şi conserve cu carne de vită, pui, ton şi somon, precum şi o diversitate de cereale pentru micul dejun.

Planuri de viitor

Retailerul intenţionează să mai inaugureze anul acesta încă două unităţi Marks & Spencer Food, prima dintre ele urmând să fie deschisă săptămâna viitoare în centrul comercial Mega Mall din cartierul Pantelimon. Cel de-al treilea magazin alimentar Marks & Spencer Food va fi inagurat tot în Capitală, într-unul dintre mall-urile Bucureşti Mall sau Băneasa Shopping City  în care retailerul britanic operează deja magazine vestimentare.

”În această toamnă vom extinde şi moderniza unul dintre magazinele existente în Bucureşti, astfel încât prin finalizarea acestor proiecte, suprafaţa totală de retail a M&S în România va creşte cu 30%”, a conchis managerul.

Fondat în 1884, Marks & Spencer deţine în prezent 850 de magazine în Marea Britanie şi peste 480 de magazine la nivel internaţional în 59 de ţări din Europa, Orientul Mijlociu şi Asia. Retailerul este prezent pe piaţa locală din anul 2000 şi operează in prezent şase magazine: patru în Bucureşti, unul în Constanţa şi unul în Iaşi.

Mai multe despre conceptul Marks & Spencer Food, dar şi despre planurile pe piaţa locală pe care le are retailerul puteţi citi într-un material mai amplu în ediţia de iunie a revistei Progresiv.

Lidl deschide un nou magazin în Târgoviște
Lidl deschide un nou magazin în Târgoviște
Lidl continuă investițiile pe plan local prin deschiderea unui nou magazin în Târgoviște și depășește astfel pragul de 350 de unități...
Mondelēz, din nou pe drumul cel bun după rezultatele din T2
Mondelēz, din nou pe drumul cel bun după rezultatele din T2
Mondelēz, unul dintre cei mai importanți jucători din piața de dulciuri, a revenit pe drumul cel bun după rezultatele raportate pentru...
Un nou magazin Gerovital în București
Un nou magazin Gerovital în București
Producătorul de cosmetice Farmec a inaugurat un nou magazin în Capitală. Magazinul Gerovital din cadrul centrului comercial Cocor este o relocare...
Marks&Spencer intră în parteneriat cu Foodpanda pe trei piețe din Asia
Marks&Spencer intră în parteneriat cu Foodpanda pe trei piețe din Asia
Retailerul britanic Marks&Spencer a semnat un parteneriat cu Foodpanda care va asigura livrarea produselor alimentare pe piețele din Hong Kong,...