Carrefour România își extinde amprenta locală prin parteneriate cu șase noi cooperative agricole

Carrefour România continuă investițiile în dezvoltarea sortimentului de produse locale și demarează parteneriate cu șase noi cooperative agricole din mai multe regiuni ale țării: Fierbinți, Beiuș, Ostrov, Târgu Secuiesc, Huși și Voinești. Carrefour România își extinde amprenta locală prin parteneriate cu șase noi cooperative agricole

Odată cu extinderea portofoliului de produse din România, Carrefour România ajunge să colaboreze cu zece cooperative partenere (Grădina Noastră din Vărăști, Zărand, Însurăței, Brezoaele, Fierbinți, Beiuș, Ostrov, Târgu Secuiesc, Huși și Voinești), care reunesc sub umbrela Grădina Noastră un total de 240 de familii și producători mici, mijlocii și mari.

„Localul a devenit standardul de excelență în materie de calitate când vine vorba de o alimentație sănătoasă, iar Carrefour este pionierul acestei direcții, fiind primul retailer care a implementat modelul de cooperativă în relația cu producătorii locali. Prin intermediul brandului umbrelă, Grădina Noastră, care unește cele zece cooperative partenere Carrefour, am dezvoltat o serie întreagă de programe cu dublu beneficiu, traduse în susținere pentru fermieri și comunitățile lor și produse proaspete, locale, pentru toți clienții noștri. Suntem mândri să purtăm această responsabilitate și vom continua să ne diversificăm portofoliul amplu de producători locali. Ne propunem să replicăm acest model de succes al cooperativelor agricole și în alte regiuni ale țării”, a declarat Julien Munch, CEO Carrefour România.

Cu o experiență semnificativă în domeniul agriculturii durabile și o suprafață de cultivare ce se întinde pe mai bine de 627 de hectare, agricultorii din aceste regiuni geografice raportează un volum al recoltei anuale de peste 35.000.000 unități de vânzare de fructe și legume, producția fiind preluată și comercializată integral în toate formatele de magazine din rețeaua Carrefour.

„Clienții noștri merită tot ce-i mai bun, adică produse de calitate crescute la noi, cu pricepere și dedicare de către producătorii locali. Onorăm gustul autentic al fructelor și legumelor de la țară, fapt pentru care continuăm să găsim soluții pentru reducerea circuitului de la sursă la raft, astfel încât clienții să se poată bucura de produse proaspete pe tot parcursul anului în mai puțin de 24 de ore de la recoltare. Asocierea cu cele șase noi cooperative reprezintă un pas înainte pentru o alimentație curată, prin diversificarea sortimentației de produse disponibile în magazinele Carrefour”, a adăugat Radu Gherman, Buying Director Ultra-Fresh Carrefour România.

Grădina Noastră are astăzi în componență șase noi cooperative agricole, iar clienții beneficiază de un sortiment extins de fructe și legume de calitate, cu gust autentic românesc, disponibile în toate magazinele Carrefour din țară. Printre acestea, se numără:

  • Grădina Noastră din Fierbinți – varză, ardei, vinete, dovlecei, țelină
  • Grădina Noastră din Beiuș – afine, zmeură, mure, coacăze, hribi, ghebe, gălbiori și nucă
  • Grădina Noastră din Ostrov - struguri, cireșe, caise, piersici
  • Grădina Noastră din Târgu Secuiesc – cartofi
  • Grădina Noastră din Huși – struguri, prune și caise
  • Grădina Noastră din Voinești – mere și prune

Cele șase cooperative susțin distribuția națională a produselor într-un interval de timp restrâns, astfel încât românii să aibă acces la prospețimea locală pe rafturile magazinelor, cu o distribuție medie de 24-36 de ore. Ca urmare a parteneriatelor cu fermierii independenți și cei asociați în cooperative, în vârf de sezon, 100% din necesarul de fructe, legume și verdețuri de sezon din rețeaua Carrefour, care pot fi cultivate local, este asigurat de parteneri, iar în restul anului media ajunge să depășească valoarea de 50%.
În prezent, Carrefour deține în portofoliul de producători locali parteneriate cu 25 de cooperative, dintre care 15 ca furnizori și zece ca parteneri, sub brandul Grădina Noastră.

Carrefour România operează în România prin patru entități juridice: Carrefour S.A., Artima S.A., Columbus Operațional SRL și Supeco Investment SRL și deține peste 410 magazine pe plan local.

Carrefour inaugurează cel de-al treilea hipermarket din acest an
Carrefour inaugurează cel de-al treilea hipermarket din acest an
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al treilea hipermarket din acest an, la Arad. Magazinul este situat pe Calea...
Produsele „made in Romania”, o carte câștigătoare pentru Carrefour România
Produsele „made in Romania”, o carte câștigătoare pentru Carrefour România
Orientarea consumatorilor către produsele locale este un trend de necontestat pe piața locală, iar Carrefour România se numără printre...
Carrefour, parteneriate cu două cooperative și o nouă etichetă pentru legumele și fructele românești
Carrefour, parteneriate cu două cooperative și o nouă etichetă pentru legumele și fructele românești
Carrefour continuă investițiile în dezvoltarea sortimentului de produse locale și lansează parteneriatul cu două noi cooperative agricole, în...
 Carrefour, parteneriat strategic cu Cooperativa Grădinile Noastre
Carrefour, parteneriat strategic cu Cooperativa Grădinile Noastre
Carrefour România își suplimentează oferta de produse locale proaspete în magazinele sale din Centrul și Vestul țării, cu legume, verdețuri...