FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Nou program de sprijin pentru producătorii locali de legume și fructe

Nou program de sprijin pentru producătorii locali de legume și fructe

Kaufland România inițiază un nou program agricol în parteneriat cu Cooperativa Țara mea și vine în sprijinul producătorilor locali mici de fructe și legume. Obiectivele principale ale programului sunt consolidarea structurii producătorilor români, dar și colaborarea pe termen lung, cu extinderea capacităților și diversificarea portofoliului de articole. Totodată, retailerul garantează producătorilor siguranța cantităților cultivate și vândute, dar și un profit sigur.

Produsele micilor fermieri din program sunt certificate internațional pentru calitate și siguranță (Global G.A.P.), respectă standardele de prospețime Kaufland și se vor găsi la raionul de legume-fructe din lunile mai-iunie. În sezon, sortimentul de legume și fructe de la raft ajunge până la peste 90% produse românești.

Pentru acest proiect, Kaufland va colabora cu 237 de fermieri și producători mici de pe teritoriul întregii țări, înscriși în Cooperativa Țara mea, și va colecta de la aceștia peste 9.000 de tone de fructe și legume. Programul se desfășoară în sezonul de legume și fructe din România, în perioada mai - octombrie 2021, cu posibilitatea de a fi extins pe termen mai lung.

Toți producătorii implicați în program îndeplinesc următoarele cerințe:

  • Sunt certificați Global G.A.P. sau urmează să obțină certificarea;
  • Au disponibile cantitățile necesare de fructe și legume agreate, ce pot fi planificate în avans;
  • Sunt producători români individuali sau fac parte dintr-o cooperativă;
  • Au capacitate de prelucrare sau ambalare a produselor;
  • Dispun de capacitate de răcire sau pre-răcire a produselor;
  • Au capacitate logistică către depozitele centrale;
  • Dispun de capacitare de stocare adecvată, dacă este necesar;
  • Se angajează să respecte criteriile de calitate și prospețime ale Kaufland România.

Producătorii mici și mijlocii care îndeplinesc aceste cerințe pot să se alăture programului, prin înscrierea în Cooperativa Țara mea.

Pentru anul 2021, în faza inițială a programului, au fost incluse 5 articole principale, iar planul pentru anul următor constă în mărirea cantităților și diversificarea portofoliului de produse.
Cantitățile menționate reprezintă aproximativ 30% din cantitatea necesară de produse pe sezon, iar pentru restul articolelor se colaborează cu alți furnizori locali. Suprafața contractată în program este de circa 150 de hectare.

„Producătorii locali mici au în continuare nevoie de susținere, mai ales într-o perioadă în care toată economia e pusă la grea încercare. Ne dorim să fim alături de ei, căutând mereu soluții noi să îi susținem să se dezvolte. Cei care aleg să îi sprijine au numai de câștigat, fiindcă românii caută în magazine produsele locale, iar dezvoltarea sectorului agricol intern înseamnă deopotrivă și dezvoltarea economiei locale, pe lângă cea a business-ului. Cooperativa este cea mai sigură formă de asociere pentru micii producători care vor să crească și noi suntem aici să îi susținem”, declară Valer Hancaș, Director de Comunicare și Corporate Affairs Kaufland România.

Prin colaborarea cu Kaufland în acest proiect, producătorii locali beneficiază de o mai mare predictibilitate a suprafețelor cultivate în raport cu cantitățile produse ce vor fi livrate, riscurile la nivelul producției sunt reduse și li se asigură un profit sigur.

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.300 de magazine în 8 țări, 132.000 de angajați și o rețea de 142 de magazine în România.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content