FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Microgreens pregătește investiții de peste un milion de euro pentru 2022

Microgreens pregătește investiții de peste un milion de euro pentru 2022

Microgreens, business construit în jurul producției de microplante și specialități culinare, intenționează să investească anul viitor peste un milion de euro în direcția echipamentelor de producție cu tehnologii de agricultură verticală, cu focus pe piața din România, a declarat pentru Progresiv Cristian Tudor, fondatorul companiei.

„Focusul este pe România, dar cu un ochi și către Bulgaria, precum și o altă țară din vecinătate, pe care prefer să nu o dezvălui deocamdată. Ne propunem să atragem atât fonduri europene, cât și capital privat”, a punctat Cristian Tudor.

Microgreens a fost înfiinţată în septembrie 2014, iar în ultimii trei ani s-a concentrat pe dezvoltarea de soluţii tehnologice pentru agricultură verticală şi pe cultivarea de alimente funcţionale fresh (salate, microplante). Compania este furnizor pentru industria HoReCa, cât şi pentru hypermarketurile Metro, Carrefour, Kaufland.

„Vânzările de produse fresh în retail - vlăstari, salate sau plante aromatice ultra-fresh cultivate chiar în magazine - au crescut constant. Din acest punct de vedere, motoarele businessului au fost instalarea de noi microsere (echipamente de agricultură verticală indoor) în diverse supermarketuri (cele mai multe în Kaufland), diversificarea portofoliului de produse pentru retail și extinderea rețelei de distribuție”, a mai spus Cristian Tudor.

Potrivit acestuia, businessul Microgreens ar putea atinge în acest an cifra de afaceri de 1,2 milioane de euro. „Deși cifra de afaceri este în creștere, profitabilitatea a avut de suferit, dat fiind că am avut trei luni de pierdere financiară la începutul anului, când încă eram în criză sanitară, cu restricțiile aferente”, a afirmat antreprenorul.

La capitolul provocări, 2021 a fost anul schimbărilor de direcții din punctul de vedere al businessului, cu mutarea accentului pe retail și „vertical farming”. Provocările au fost date de finanțarea necesară proiectelor în derulare – problemă rezolvată parțial - și de reconfigurarea organizațională presupusă de modificarea modelului de business.

„În privința finanțării, am atras investitori privați, care au sesizat potențialul afacerii noastre, orientate acum către AgriTech. (...) Reconfigurarea organizațională a presupus înființarea unor noi posturi cheie, cum ar fi grădinarii urbani care au grijă de microsere, găsirea de personal adecvat și calificarea acestuia pentru un tip de job complet nou pe piața din România”, a declarat Cristian Tudor.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content