FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Kaufland reduce termenele de plată pentru a-și asigura stocurile

Kaufland reduce termenele de plată pentru a-și asigura stocurile

Retailerul german Kaufland, liderul pieței locale de retail, și-a anunțat partenerii că reduce termenele de plată și va plăti facturile la 7 zile, față de 30 de zile cum se întâmpla până acum. În cazul furnizorilor de produse proaspete, unde termenul legal era de 7 zile, perioada va fi redusă la 3 zile.

Decizia a fost luată în contextul crizei Coronavirus pentru a putea asigura stocurile de marfă necesare. Compania a precizat că asigurarea stocurilor de marfă este cel mai important deziderat după siguranța clienților.

”Trecem cu toții printr-o perioadă complexă care necesită resurse umane, materiale și financiare și care ne pune la încercare toate planurile de afaceri. Pentru noi, pe lângă siguranța clienților și angajaților noștri, asigurarea stocurilor de marfă este una dintre cele mai importante misiuni. Și, pentru că suportul dvs. în acest proces este extrem de important, conducerea Kaufland România a decis ca începând de astăzi și până la sfârșitul lunii aprilie inclusiv să modifice termenul de plată contractual de la 30 zile la 7 zile”, este mesajul transmis de retailer furnizorilor.

Măsura Kaufland este în vigoare până la sfârșitul lunii aprilie 2020, fiind aplicabilă inclusiv pentru facturile înregistrate deja și care vor beneficia de aceeași reducere de termen de plată.

Kaufland operează în România 127 de magazine și este cel mai mare jucător pe piața locală de retail, după cifra de afaceri. În anul 2018 retailerul a raportat o cifră de afaceri de 10,8 miliarde de lei, în creștere cu 7% față de anul precedent.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content