Zăganu și Bere Sibiu se alătură asociației Berarii României
Zăganu și Bere Sibiu, doi producători importanți de bere artizanală, se alătură asociației Berarii României. Astfel, asociația Berarii României numără în prezent unsprezece membri - cei mai importanți producători de bere din România care împreună furnizează 90% din cantitatea de bere consumată în România și producători de materii prime pentru fabricarea berii.
„Ne bucurăm că familia berarilor se extinde de la an la an. Dacă în 2022 ni s-a alăturat Scorilo, în 2023 urăm bun venit altor doi membri: Zăganu și Bere Sibiu. Asociația reprezintă interesele comune ale industriei de bere. De aceea, include în componența sa atât producători mari, cât și pe cei medii sau mici, dar și furnizori de materii prime agricole necesare în producția de bere: hamei și orz de bere”, declară Julia Leferman, director general Asociația Berarii României.
„Ne bucurăm să fim parte din Asociația Berarii României, un for puternic care susține dezvoltarea unei culturii locale autentice a berii la noi în țară. Este o responsabilitate pentru Zăganu, ca producator de bere artizanală încă din 2013, să contribuie împreună cu ceilalți membri ai Asociației la creșterea industriei berii din România”, spune Laurenţiu Bănescu, co-fondator Zăganu”, spune Laurenţiu Bănescu, co-fondator Zăganu.
„Am găsit multă deschidere din partea Asociației Berarii României atunci când ne-am arătat intenția de a deveni membri. Le mulțumesc celorlalți membri pentru încrederea cu care ne-au învestit. 2024 se anunță un an cu multe provocări, dar sunt convins că avem resursele și motivația să contribuim cu succes la dezvoltarea sectorului berii”, declară Cosmin Șoaită, fondatorul Berăriei Artizanale Sibiu.
Compania Fabrica de Bere Bună, care operează brandul Zăganu, este o micro-berărie independentă, 100% românească, fondată în 2013 de Laurenţiu Bănescu şi Alexandru Geamănu. În ultimii 10 ani, investițiile s-au ridicat la aproximativ 950 de mii de euro. Zăganu are o producţie anuală de 4.900 de hectolitri de bere artizanală, nefiltrată, nepasteurizată, fabricată doar din ingrediente uşor de citit şi pronunţat: apă, malţ, hamei şi drojdie.
Înființată în 2016, Berăria Artizanală Sibiu, sub brandul SB, produce la Săliște patru sortimente de bere artizanală: Blondă, Brunetă, Roșcată și Platinată. Din apă pură din Mărginimea Sibiului, cu ingrediente atent selecționate și multă măiestrie, se făurește o bere după metode tradiționale: nepasteurizată, nefiltrată, naturală.