Update: Ministerul pentru Mediul de Afaceri s-a răzgândit în privința înscrierilor în Start-Up Nation
Uptdate: Ministerul pentru Mediul de Afaceri a revenit asupra deciziei de a prelungi înscrierea în programul Start-up Nation și a anunțat joi (13 iulie) că sesiunea de înscriere se va încheia vineri, 14 iulie, la orele 20:00.
Știrea inițială: Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat prelungeşte cu două săptămâni termenul limită pentru înscrierea în programul Start-Up Nation. Astfel, antreprenorii interesaţi de înscrierea în program pot depune dosarele online până la data de 28 iulie, ora 20:00, a anunţat ministrul Ilan Laufer.
Înscrierea în program a fost deschisă public din data de 15 iunie, iar prelungirea termenului vine ca urmare a numeroaselor solicitări din mediul de afaceri, potrivit ministrului Ilan Laufer.
Aplicația electronică de înscriere în programul Start-up Nation este deschisă pe site-ul aippimm.ro.
În programul Start-up Nation, statul dispune de un total de 1,7 miliarde de lei pentru microîntreprinderi, firme mici și mijlocii (IMM) de pe tot cuprinsul țării, inființate după data de 30 ianuarie 2017, iar potrivit reprezentanților Guvernului, un total de 10.000 de mici afaceri ar urma sa fie sprijinite prin Start-up Nation. Limita maximă prin care statul finanțează înființarea de noi întreprinderi mici și mijlocii este de 200.000 de lei pentru fiecare firmă.
Anul acesta, prin programul Start-Up Nation se estimează și crearea a cel puţin 10.000 de noi locuri de muncă.
Pentru accesarea programului România Start-up Nation, firmele solicitante trebuie să îndeplinească mai multe condiţii:
- să fie SRL-D (SRL-Debutante), SRL sau societăţi cooperative
- să fie înfiinţate după data intrării în vigoare a OUG 10/30.01.2017
- să nu aibă datorii la bugetul general consolidat şi la bugetele locale
- să aibă codul CAEN autorizat la ONRC în momentul depunerii primei cereri de tragere
- să creeze cel puţin un loc de muncă şi să-l menţină pe o perioadă de cel puţin doi ani după implementarea proiectului
- acţionarul/acţionarii să nu aibă sau să nu fi avut calitatea de acţionar sau asociat într-un alt IMM (SRL, SA sau SRL-D) care desfăşoară sau a desfăşurat aceeaşi activitate autorizată pentru care aplică în cadrul programului în anul anterior înscrierii sau în anul înscrierii pană la deschiderea sesiunii de înscriere.





