Producătorul de vinuri amb Wine, creștere de 70% a cifrei de afaceri în 2014
amb Wine Company, parte a consorţiului austriac amb Holding, a înregistrat venituri de 3 milioane lei în 2014, în creştere cu 70% faţă de anul precedent. De asemenea, producătorul a finalizat anul trecut procesul de dezvoltare a Cramei Liliac din comuna Batoș (judeţul Mureş), în urma unei investiţii totale de aproximativ 7 milioane euro, inclusiv cheltuieli operaţionale.
Odată cu finalizarea procesului de dezvoltare a facilităţilor de producţie, amb Wine îşi consolidează poziţia pe piaţa vinurilor premium, având ca obiectiv o cifră de afaceri de 4 milioane lei în 2015.
”2014 a fost un an bun pentru noi. Suntem încântaţi că am încheiat cu succes şi ultima etapă de dezvoltare a Cramei Liliac, ceea ce marchează momentul de maturitate a proiectului Liliac Transilvania. Începând cu 2015 intrăm într-o nouă etapă, de consolidare a poziţiei construite în cei 5 ani de activitate pe piaţa vinurilor premium. Preconizăm o creştere de 30% anul acesta, mizând pe actuala capacitate de producţie, pe extinderea parteneriatelor cu distribuitorii la nivel naţional şi, desigur, pe performanţele în creştere continuă pe fiecare brand din portofoliu, atât în retail, cât şi în segmentul HoReCa”, a declarat Victor Ciupercă, CEO amb Holding România.
amb Wine produce şi comercializează în România brandurile de vinuri Liliac, Young Liliac şi Crepuscul. Vinurile sunt produse la Crama Liliac, care reprezintă rezultatul a trei etape investiţionale finalizate la sfârşitul anului 2014. În anul 2011 s-a realizat p investiție e iniţială de 3 milioane euro în achiziţionarea şi cultivarea a 38 ha de vie în Transilvania, în regiunea Batoș şi Vermeş Lechinţa şi în dezvoltarea unităţii de vinificare. Ulterior, în perioada 201-2013 s-a investit circa 1 million de euro în dezvoltarea suprafeţelor de vie cultivate şi a facilităţilor de producţie, iar în anul 2014 a avut loc i o a treia etapă investiţională constând în extinderea Cramei, în valoare de aprox 1 milion euro.
amb Wine deţine 52,8 ha plantate cu struguri de soiuri nobile în regiunea Batoș (Mureş) şi Vermeș-Lechința (Bistriţa-Năsăud) şi are o capacitate de producţie de 260.000 litri, utilizând cele mai moderne tehnologii de vinificare, inclusiv metoda schilfwein (prin care se produce vinul de desert Nectar de Transilvania), o premieră în România.





