Producătorul de dulciuri Pan Food exportă 20% din producție
Pan Food, producătorul sibian de dulciuri lansat în urmă cu 18 ani, exportă circa 20% din producție, printre cele mai importante piețe fiind Statele Unite ale Americii, Canada și Europa.
“Am început să exportăm încă din primul nostru an de existență. Românii din diaspora sunt principalii noștri clienți, însă nu numai, calitatea și gustul produselor românești fiind realmente apreciate de străini. Astăzi suntem prezenți în mai multe țări din Europa, Statele Unite și Canada. Suntem permanent interesați, desigur, să intrăm pe noi piețe și lucrăm constant la dezvoltarea relațiilor cu tot mai mulți parteneri internaționali”, spune Ioan Stânea, co-fondatorul Pan Food.
Alături de asociatul său, Gheorghe Pristavu, Ioan Stânea punea bazele afacerii în 2001. Investițiile realizate de-a lungul timpului în Pan Food totalizează aproximativ trei milioane de euro. Recent, compania a finalizat un proiect în valoare de 1,5 milioane de euro, din fonduri europene, în extinderea spațiului de depozitare și producție, respectiv lansarea unui nou produs – napolitane spirală umplute cu cremă de cacao, cocos și vanilie.
Din 2007, producția se desfășoară în fabrica de peste 3.000 mp, situată în Parcul Industrial P2 din Șura Mică, județul Sibiu. Aici sunt realizate produse precum Batonul copilăriei, prăjitura Lica cu foi de napolitana și zahăr caramel, nuga Cindrel și Bliss, Salam de biscuiți, prăjituri asortate Șureanca și Dorothea, Nuci umplute. În paralel, producătorul realizează și marcă proprie pentru retailerul Rewe, proprietarul Penny Market.
În prezent, un procent de 30% din vânzările companiei este realizat în retailul modern, produsele fiind listate în magazinele Metro Cash&Carry, Penny Market, Selgros, Auchan și Supeco.
Dacă anul trecut cifra de afaceri a Pan Food a fost de 17 milioane de lei, cu un profit de peste 777.000 lei, pentru 2019 compania estimează că afacerile vor depăși 20 milioane de lei.





