Misavan investește 10 mil. euro într-o nouă fabrică, în județul Iași

Misavan, unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața produselor profesionale de curățenie din România, s-a extins, în parteneriat cu firma spaniolă Quimicas Quimxel SL, și a inaugurat o nouă fabrică, în urma unei investiții de zece milioane de euro, susținută în mod egal de ambele companii. misavan

Fabrica va produce detergenți profesionali și produse cosmetice de cea mai înaltă calitate, adaptate reglementărilor actuale cu privire la biodegrabilitate, sustenabilitate și angajament pentru o economie circulară. Unitatea de producție are o capacitate anuală de 7.200 de tone/an pe ramura detergenți lichizi de uz casnic și industrial, respectiv 700 de tone/an pe ramura produse cosmetice.

Proiectul a fost demarat în 2022 și finalizat luna trecută, fiind una din cele mai moderne fabrici din acest domeniu din Europa. Fabrica de la Iași va fi un hub de producție pentru soluții concentrate destinate pietei interne și Europei de Est, soluții profesionale de curățenie, produse de retail și cosmetice, însă pe termen mediu și lung va putea integra și alte categorii de produse. Colaborarea dintre Misavan și Químicas Quimxel se bazează pe un parteneriat de peste 15 ani, iar cu noua unitate de producție se va pune accent pe dezvoltarea brandurilor Misavan, dar și pe extinderea la nivel internațional a produselor Quimxel și producerea acestora într-o zonă cu un mare potențial de dezvoltare.

Fabrica Quimxel România, situată în parcul industrial Miroslava, se întinde pe un teren de 12.000 de metri pătrați, având o suprafață totală de peste 7.000 de metri pătrați. Fabrica cuprinde atât spațiu de producție cât și zona de birouri și depozit de materii prime, inclusiv o platforma pentru stație subterană de neutralizare a apelor reziduale. Unitatea dispune și de mixere și reactoare de ultimă generație și linii de ambalare complet automatizate. Produsele finale se transferă în zona de depozitare urmând a fi distribuite pe întreg teritoriul României și nu numai.

Fabrica va produce produse foarte concentrate, pentru a utiliza mai puțin plastic și a genera mai puțin CO2. Peste 70% dintre recipiente sunt realizate din material reciclat.

Înființată în anul 2000, la Iași, Misavan este unul dintre cei mai mari producători de articole de curățenie și unul dintre cei mai importanți furnizori la nivel național de produse profesionale și soluții complete de curățenie pentru clienții profesionali și casnici. Misavan deține un portofoliu de peste 1.500 produse de curățenie, menaj, hârtie, dispensare, produse de unică folosință și ambalare.

Feliciu Paraschiv, proprietariul lantului de retail independent Paco Supermarkets, despre industria de retail si tendinte. Afla mai multe pe revistaprogresiv.ro.
Feliciu Paraschiv, Paco Supermarkets: Digitalizarea este cu siguranță cheia
Într-o piață în care comerțul modern câștigă tot mai mult teren, Feliciu Paraschiv, proprietarul lanțului de...
Ramona Pârvescu, Unilever: Pe măsură ce așteptările consumatorilor continuă să crească, digitalizarea va fi un catalizator pentru creștere
Ramona Pârvescu, Unilever: Pe măsură ce așteptările consumatorilor continuă să crească, digitalizarea va fi un catalizator pentru creștere
Piața de retail și bunuri de larg consum din România va continua să fie influențată de tehnologie și...

În 2023, cifra de afaceri a companiei a fost de aproape 156 de milioane de lei, în creștere cu 9% față de anul anterior. Conducerea Misavan anticipează creștere și pentru anul în curs, odată cu lansarea unor produse noi și cu mutarea în noua unitate de producție. Cu peste 350 de angajați la nivel național, Misavan deține, la acest moment, 12 depozite, flotă proprie de distribuție și acoperire pe întreg teritoriul României.

Fondată în 1988, Quimicas Quimxel este unul dintre cei mai importanți producători spanioli, livrând o bogată gamă de produse de curățenie, profesionale și pentru uz casnic, în peste 15 ţări din întreaga lume, cu sprijinul centrelor logistice din Europa – Portugalia, Italia, Grecia şi România – şi America -Mexic. În portofoliul Quimxel se regăsesc detergenți și produse pentru industria alimentară, hotelieră, sistemul sanitar, domenii precum construcții, auto, industrie, spălătorie.

Businessul Artesana, într-o nouă etapă de dezvoltare
Businessul Artesana, într-o nouă etapă de dezvoltare
După finalizarea investiției de șapte milioane euro într-o nouă unitate de producție, Artesana face trecerea spre...
Misavan lansează gama de produse profesionale Ecolabel
Misavan lansează gama de produse profesionale Ecolabel
Misavan, companie românească specializată pe piaţa produselor profesionale de curăţenie, lansează gama de...
Farmec vrea să mute producția într-o fabrică nouă, o investiție de peste 40 mil. euro
Farmec vrea să mute producția într-o fabrică nouă, o investiție de peste 40 mil. euro
Farmec, cel mai mare producător român de cosmetice, intenționează să construiască o nouă unitate de producție...
Misavan, afaceri de peste 100 de milioane de lei în 2020
Misavan, afaceri de peste 100 de milioane de lei în 2020
Producător și distribuitor român de produse de curățenie și dezinfecție, Misavan a înregistrat anul trecut o...